Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Optikai kábelhálózatot építenek ki a Dombon, a lakókat nem értesítették a munkálatokról

Optikai kábelhálózatot építenek ki a Dombon, a lakókat nem értesítették a munkálatokról

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Optikai kábelhálózat-építési munkák zajlanak a dombi városrészen, Gyöngyösön. A fejlesztés kisebb területi egységenként történik. A munkák során felmerülhetnek forgalomkorlátozások, átmeneti lezárások. A beruházásról sem a lakók, sem a szolgáltatók, sem pedig a körzet képviselője nem kaptak tájékoztatást. Több utcából a szemetet sem tudták elvinni az útlezárások miatt.

Dolgoznak a gépek a dombi városrészen, optikai kábelhálózatot építenek. Ezzel kapcsolatban több panasz is érkezett a lakóktól, hogy nem kaptak értesítést és nem tudtak egyes utcákban közlekedni, valamint a szemétszállítás sem történt meg – mondja Tóth Szabolcs, önkormányzati képviselő.

– Tegnapelőtt kellett szembesülnöm azzal, hogy lakók szólnak felháborodottan, hogy nem tudnak bemenni az utcába, így kezdődött a történet. Azóta nyilván én is voltam bent a hivatalban, érdeklődtem, sok mindennek utánajártam. Ez egy nagysebességű optikai kábelfektetés, amely egyébként a városban már régóta zajlik, a 80-asban meg is történt. Most került sorra a domb. Nem is ezzel van a gond, hiszen egy szolgáltatásfejlesztésről beszélünk, kiemelt kormányzati beruházás. – mondta Tóth Szabolcs önkormányzati képviselő.

A képviselő azt mondja: már megkapta a nyomvonalakat, amiket majd közzétesz és személyesen is egyeztetni fog a kivitelezővel, hogy a lakosok időben értesüljenek egyes lezárásokról, forgalomkorlátozásokról vagy egyéb fontos információkról. Hozzátette: Az Észak Kálvária lakóligetnek komoly előrelépés lesz ez a beruházás, hiszen eddig az internet lehetősége korlátozott volt.

– Ahogy néztem a tervrajzokat, keresztbevágások lesznek más utcáknál is, viszont az a kivitelező előnyére legyen felírva, hogy megpróbálja ezt azonnal orvosolni, tehát a betonszintig eljut. Aszfaltozás még nem lehetséges, március végén, április elején fognak majd gyártani. Én ígéretet kaptam, hogy minden felbontott útszakaszt, járdát teljes szélességében helyreállítanak majd. – tette hozzá Tóth Szabolcs.

A korszerűsítő munka több mint 10 utcát érint, ezek a Szent Gellért, Aranysas, Gólya, Csalogány, Kertész, Kálvária, Klapka György, Vachott Sándor, Deák Ferenc, Huszár, Kőrösi Csoma Sándor, Határ és Püspöki utca.

Az önkormányzati képviselő a lakók türelmét kéri a beruházás kapcsán, panasz, észrevétel esetén pedig rendelkezésükre áll.


Tovább az archívumra