Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Útfelújítások 15 milliárd forintért

Útfelújítások 15 milliárd forintért

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

2021, ’22 és ’23 Gyöngyösön az útépítés évei lesznek – ezt mondta Horváth László országgyűlési képviselő Fórum című műsorunkban. Mint említette: az összes betervezett munka mintegy 15 milliárd forintba kerül, amely rendelkezésre áll, így egyes szakaszokon már hónapokon belül elindulhat a beruházás. Hiesz György a műsor második részében azt mondta: a megnövekedett idegenforgalom miatt is alapvető érdeke a városnak a jó minőségű úthálózat, és a belvárosi utakkal is komoly terveik vannak.

„A 2021, ’22, ’23, azok Gyöngyösön az útépítés évei lesznek.” – ezt mondta Horváth László országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott Fórum című műsorunkban. Mint fogalmazott, nagy szükség lesz a gyöngyösiek türelmére, de a munka eredménye miatt megéri majd, hiszen az itt élők és az ide érkező turisták érdeke, hogy megfelelő minőségű utakon közlekedjenek. A várost is érintő útfelújítási program összértéke mintegy 15 milliárd forint.

– Ahogy a 24-es átkelési szakaszának az első üteme befejeződik, megindul a belső utaknak a helyreállítása, ezzel párhuzamosan a Nyugati-elkerülő már meglévő szakaszának az újjáépítése, és a hiányzó szakasz megépítése. Ezzel párhuzamosan már folyik az Északi elkerülő tervezése. – mondta Horváth László országgyűlési képviselő, miniszterelnöki megbízott (FIDESZ-KDNP).

Ezek a bizonyos belső utak egyelőre még állami fenntartás alatt vannak, de mint azt Horváth László elmondta: a közútkezelő felújítva adja át a városnak, így megújulhat a Petőfi Sándor, a Kossuth Lajos, a Vachott Sándor, a Szent Bertalan és a Damjanich utca is. Az utcákkal kapcsolatban az önkormányzatnak is vannak már tervei, amelyekről Hiesz György polgármester a műsor második részében beszélt.

– Már eleve úgy terveztetünk, hogy szélesítjük a járdákat, biztonságosabb közlekedés, lecsökkent sávok, sebességcsökkenés. Körforgalmak. Lesz egy körforgalom a becsatlakozó útnál, lesz egy a Deák Ferenc úti csomópontba is. – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

A Nyugati elkerülő út megépítése után pedig arról kell tárgyalni, hogy az Északi elkerülő milyen nyomvonalon haladjon, és hol csatlakozzon rá a 24-es főútra. A későbbiekben felújítják a Gyöngyöspata felé vezető útszakaszt is, amely szintén régi vágya a környékbelieknek.


Az Aktuális napi hírei (2021-03-03 )

Tovább az archívumra