Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közel 550 ezer Forint adomány a kórháznak

Közel 550 ezer Forint adomány a kórháznak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több mint fél millió Forint adománnyal érkezett egy élelmiszer-kereskedelmi lánc igazgatója a gyöngyösi Bugát Pál Kórházba. A 25 éves fennállását ünneplő üzletlánc, a velük együttműködő magánkereskedőkkel közösen létrehozott egy jótékonysági alapot, most az oda befolyt összeget osztják szét a működési területükön, 8 megye 1-1 kórháza között. Heves megyében a gyöngyösi Bugát Pál Kórházra esett a választás.

Üzleti partnereik forgalmukkal arányosan tettek a jótékonysági alapba, a Kerekes Kft. pedig ugyanannyit tett hozzá, ezt a befolyt összeget osztották szét a működési területükön, 8 megye 1-1 kórházának- mondta az igazgató.

– A Heves megyében működő partnereink a gyöngyösi kórházat választották. Gyöngyös körzetében vannak a boltok nagyrészt, így esett a választás a gyöngyösi kórházra. – mondta Novák Zsolt, a Kerekes Kft. kereskedelmi igazgatója.

Nagyon fontos minden adomány, különösen most járvány idején – mondta az adomány átvételekor a kórház főigazgatója.

– Nagyon fontosak, különösen Covid idején, amikor minden pénzre, felajánlásra szükség van, hiszen betegeink komfort érzetének javítására ezek nélkülözhetetlenek. – mondta Weisz Péter, a Bugát Pál Kórház főigazgatója.

A felajánlások azt mutatják, hogy baj idején van összefogás – tette hozzá a főigazgató. Nagyon sok vállalkozó ajánlott fel adományt már a járvány kezdete óta – tudtuk meg Weisz Pétertől, aki reméli, hogy a központi intézkedésekkel vissza tudják szorítani a járványt. A 3. hullám gyorsulásával, különösen nagy nyomás hárul az egészségügyi ellátórendszerre, itt is megfeszített munka folyik – mondta a főigazgató.

– Hihetetlen, elkötelezett, a munkáját szerető gárda van itt, mind a szakdolgozók, mind az orvosok sokkal többet megtesznek még erejükön felül is, én optimista vagyok. – mondta Weisz Péter.

Hogy ezt az adományt mire fordítják, arról a napokban döntenek.


Tovább az archívumra