Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Időpontfoglalás szükséges az adóügyek intézéséhez

Időpontfoglalás szükséges az adóügyek intézéséhez

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Előzetes időpontfoglalás alapján fogadják az ügyfeleket a NAV központi ügyfélszolgálatain a legutóbbi korlátozások értelmében. Az egészségügyi szolgáltatási járulék ügyintézése, a csekkigénylés és a beadványok leadása időpontfoglalás nélkül is intézhető.

A személyes ügyintézés helyett célszerű otthonról kapcsolatba lépni a NAV munkatársaival – mondja Paskujné Pifkó Mónika, a NAV sajtóreferense. A gyors és rugalmas ügyintézést a NAV elektronikus szolgáltatásai biztosítják – tette hozzá.

– Konkrét ügyeket intézni a 06-80/20-21-22 ingyenesen hívható számon, a NAV Ügyfél-tájékoztató és Ügyintéző Rendszerén lehet. A rendszer használatához ügyfélazonosító-számra, azaz PIN kódra, vagy részleges kódú telefonos azonosításra van szükség. – tájékoztatott Dr. Paskujné Pifkó Mónika, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Heves Megyei Adó- és Vámigazgatóságának sajtóreferense.

A sajtóreferens kiemelte: PIN kód legegyszerűbben a NAV honlapjáról érhető el, ami az Online Nyomtatványkitöltő Alkalmazáson keresztül a TEL-nyomtatványon igényelhető. Általános kérdésekben hívható a NAV infovonala a 1819-es telefonszámon. A gépjárműadóval kapcsolatban is ezen a telefonszámon lehet kérdéseket feltenni az adóhivatal munkatársainak.

– Ügyfeleink és kollégáink egészségének védelmében, kérjük, hogy ügyfeleink a halaszthatatlan személyes ügyintézés alkalmával nyissanak ügyfélkaput vagy igényeljenek telefonos ügyfélazonosító-számot az-az PIN kódot. Így a későbbiekben legyen lehetőség az online vagy a telefonos ügyintézésre! Ezzel elkerülhető a sorban állás és otthonról egyszerűbben, gyorsabban és biztonságosabban intézhetők az adóügyek. – mondta Dr. Paskujné Pifkó Mónika.

A sajtóreferens kéri az ügyfeleket, hogy csak rendkívül indokolt esetben keressék fel személyesen a NAV ügyfélszolgálatait. Ha pedig mindenképpen szükséges a személyes megjelenés, előtte foglaljanak időpontot a NAV honlapján.


Tovább az archívumra