Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 3 napos fokozott rendőrségi ellenőrzés

3 napos fokozott rendőrségi ellenőrzés

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A biztonsági öv, a gyerekülés vagy a bukósisak használatát ellenőrzi a rendőrség Heves megyében a következő két napban. A fokozott ellenőrzés egy összehangolt európai akció része.

Éppen Gyöngyösön, a Püspöki utcában állítják meg a szabálytalanul közlekedő autósokat a rendőrség munkatársai. Megyénkben három napon át tartják az úgynevezett „Roadpool” kezdeményezést.

– Heves Megyében 2021. március 10-e és 12-e között kerül lebonyolításra a „Roadpool” elnevezésű Európai fokozott közúti ellenőrző szolgálat. Ennek keretében a passzív biztonsági eszközök használatára, ezen belül a biztonsági öv és biztonsági gyermekülés, illetve motorosok és kerékpárosok esetében a bukósisak használatának ellenőrzésére fókuszálunk. – mondta Erdélyi Róbert, a Heves Megyei Baleset-megelőzési Bizottság titkára.

A „Roadpool-t” azért hozták létre, hogy ezzel is felhívják a sofőrök figyelmét többek között a biztonsági öv használatára, hiszen az akár életet is menthet.

– A biztonsági öv használatával kapcsolatosan mindenképpen tudnunk kell, hogy ez az egyetlen olyan eszköz, amely alkalmas egyértelműen arra, hogy egy baleset bekövetkezése esetén csökkentheti a sérülések súlyossági fokát. – tájékoztatott Erdélyi Róbert.

A biztonsági öv használatát elmulasztók mellett a vezetés közben mobiltelefont használókat, valamint a rossz állapotban lévő abroncsokat még koptató sofőröket is megállították a rendőrök.


Tovább az archívumra