Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Logikátlan és ellentmondásos intézkedésekről beszélt Dudás Róbert

Logikátlan és ellentmondásos intézkedésekről beszélt Dudás Róbert

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Logikátlannak tartja a járványügyi intézkedéseket, ezért levélben fordult Orbán Viktor miniszterelnökhöz Dudás Róbert. A Jobbikos országgyűlési képviselő olyan ellentmondásokra hívta fel a figyelmet, hogy míg a vendéglátóhelyek, kerthelyiségek vagy fodrászok zárva kell, hogy tartsanak, addig a szupermarketekbe korlátozás nélkül beléphetnek a vásárlók. A képviselő sajtótájékoztatóján ezen kívül megemlítette a kormánytagok külföldi utazásait és a brit focisták Magyarországra érkezését is.

Bár valós válaszra nem számít, kötelességének érezte, hogy levelet írjon a miniszterelnöknek Dudás Róbert. Mint szerdai sajtótájékoztatóján a Jobbikos országgyűlési képviselő elmondta: azért fogalmazta meg levelét, mert logikátlannak tartja az újabb szigorításokat, hiszen míg magánvállalkozók és kis üzletek tulajdonosai szenvednek leginkább a vírus és a zárás miatti bevételkieséstől, addig a vírus terjedése szempontjából veszélyesebb területek továbbra is korlátozás nélkül fogadják a vásárlókat.

– Egy vendéglátóegység lassan fél éve nem nyithat ki úgy sem, hogy korlátozott nyitvatartással, korlátozott kapacitással működne a járványügyi intézkedések maximális betartásával, még egy terasz és egy kerthelyiség sem lehet nyitva, akkor miért lehet nyitva egy szupermarket, hipermarket, ahol egymást érik az emberek. – mondta Dudás Róbert országgyűlési képviselő (Jobbik Magyarországért Mozgalom).

Dudás Róbert hozzátette: a magyarokat arra kérik, hogy ne utazzanak külföldre, de közben az látható, hogy a kormány magángépe a trópusi szigeteket és a Közel-Keletet járja. A képviselő szerint ezt a kettős mércét meg kell szüntetni, hiszen a lakosság nagy része egy balatoni nyaralásra is hónapokig spórol. A sajtótájékoztatón Dudás Róbert megemlítette a külföldi focisták Magyarországon tartózkodását is.

– Európa szerte azt mondták, hogy angol csapatokat nem engednek be az országba, nehogy a brit mutánst bevigyék az adott országba. Mi idehívtuk az angol csapatokat, ha már máshová nem engedik. Ne utazzunk a Közel-Keletre, mert az is egy gócpontnak számít, nehogy behozzunk olyan mutánst, amire nincs felkészülve a magyar és az európai egészségügy. Közben ideérkezik a katari futball válogatott edzőtáborba. Teljesen logikátlan lépésekről van szó, el kell dönteni, hogy a járványkezelése a cél, vagy marketingfogásként kezeli mindezt a kormány a jövőben is. – mondta Dudás Róbert.

A Jobbik álláspontja továbbra is az, hogy a nehéz helyzetbe került embereket nagyobb mértékben támogassa a kormány, és egységesen kezelje a korlátozások betartatását. A képviselő reagált arra is, hogy a gyöngyösi állatkert működése biztonságba került, miután tegnap a térség Fideszes országgyűlési képviselőjének közreműködésével megkapta a Mátrai Erőmű több millió forintos támogatását. Dudás Róbert úgy fogalmazott: örül neki, hogy sikerült felszínre hoznia egy olyan problémát, amelynek megoldása érdekében nagy összefogás alakult ki.


Tovább az archívumra