Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kezdődik a motoros szezon

Kezdődik a motoros szezon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Itt a tavasz, a napokban megkezdődhet a motoros szezon hazánkban is. A Mátra, illetve a Bükk térsége közkedvelt a motorosok körében. A rendőrség arra kéri őket, hogy csak megfelelő felszereléssel és óvatossággal közlekedjenek, hiszen csak tavaly közel 50 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset részesei voltak motorosok.

Hamarosan újra hallhatjuk a motorok hangját az utakon, hiszen a jó időnek köszönhetően a kezdődik a motoros szezon hazánkban is. A kétkerekűek megjelenésére a rendőrség is számít, ezért ezen a héten a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Facebook oldalán tanácsokkal igyekeznek segíteni a motorosokat a szezon megkezdése előtt.

– A meteorológiai előjelzések alapján, hétvégén beköszönt a tavasz, így várhatóan megyénk közútjain is nagymértékben számíthatunk a motorkerékpáros és segédkerékpáros forgalom megnövekedésére. Az elmúlt évben közel 50 személyi sérüléssel járó közúti közlekedési balesetet okoztak motorosok és segédmotorosok, melyből sajnálatos módon 4 halálos tragédiával végződött. – tájékoztatott Erdélyi Róbert, a Heves Megyei Baleset Megelőzési Bizottság titkára.

A rendőrség többek között a megfelelő felszerelés és biztonsági eszközök használatára hívja fel a figyelmet, valamint vezetéstechnikai javaslatokat ad a motorosoknak.

Amíg nem lesz állandó, körülbelül 15 fokos meleg, addig Juhász Gábor, a Hatvani Motoros Egyesület elnöke sem ajánlja a motorozást.

– Addig, amíg az autókon is a téli gumi van, tehát 7 fokos aszfalthőmérséklet alatt nagyon hideg van, nem tapad a gumi, nem is motoroztunk már egy fél éve. Én mindenképpen azt javaslom mindenkinek, akiben van valamennyi türelem, hogy várja meg azt az igazi jó időt, amikor ilyen 18-20 fok van, és kellemesen lehet menni. – mondta Juhász Gábor, a Hatvani Motoros Egyesület elnöke.

Az egyesület elnöke azt mondja: jelenleg nem megszokott a motorosok jelenléte az utakon, ezért arra kéri az autósokat, hogy nagyobb körültekintéssel figyeljék a két keréken közlekedőket.

– Vegyük észre a motorost, kezdjük el keresni a szemünkkel, autósként nézzünk bele többször a visszapillantó tükörbe. Motorosként mindenkire figyelünk, láthatatlanok vagyunk észrevehetetlenek, egy fél éve nem láttak már motorosakat az úton, elsősorban a motorral közlekedőeknek az a fontos, hogy látszódjanak. – mondta Juhász Gábor.

A Mátra, illetve a Bükk térsége igen közkedvelt a motoros társadalom körében. Ennek megfelelően nem csak megyénkből, hanem az ország más részeiről is érkezhetnek majd ide, ezért a rendőrség kéri, hogy minden forgalomban résztvevő fokozott körültekintéssel és óvatossággal vezessen a jó idő beköszöntével ezeken a kritikus helyeken is.


Tovább az archívumra