Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Határon túli gyermekeknek gyűjtenek könyveket

Határon túli gyermekeknek gyűjtenek könyveket

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Határon túli gyermekeknek gyűjt könyveket a Mátra Kapuja Egyesület és a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány. Az összefogásban a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Könyvtárnak segítenek. A cél, hogy minél több háromszéki, szociálisan hátrányos helyzetű gyermekhez eljuthassanak az ajándékkönyvek. Pénzadományokat is várnak, amelyek a könyvek szállításához nyújtanának segítséget.

Gyűlnek a mesekönyvek a gyöngyösi Delfin Játékboltban. Egy kosár már meg is telt, de április 23-ig bárki vihet jó állapotú mesekönyvet vagy ifjúsági regényt a gyöngyösi boltba. Könyvekre még szükség lenne, ugyanis legalább 1500 rászoruló gyermek számára hirdetett gyűjtési akciót a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár. Pál Ivett, a Delfin Játékbolt tulajdonosa elmondta, hogy üzletük drogériaként is működik, ezért nyitva lehetnek és így segíteni tudják a mesekönyvek gyöngyösi gyűjtési akcióját.

– Ahol tudunk mi is segítünk. Küldtünk már ki mi is játékokat, nem is olyan régen Erdélybe. Minden, ami a gyerekekkel és az állatokkal kapcsolatos én szeretek részt venni, szeretek segíteni, akin csak tudok. – mondta Pál Ivett, a Delfin Játékbolt tulajdonosa.

A Delfin Játékbolt a Mátra Kapuja Egyesület munkáját segíti azzal, hogy a könyvgyűjtésnek helyet biztosít. A Mátra Kapuja Egyesületet pedig a Fiatalok a Nemzetért alapítvány kérte fel a határon túli, hátrányos helyzetű gyermekek számára meghirdetett gyermekkönyv-gyűjtési akció gyöngyösi képviseletére.

– A Fiatalok a Nemzetért Alapítvány értékközvetítő tevékenységével csatlakozott a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár akciójához, amelyet Kovászna megyében, Erdélyben meghirdetve a könyvtár, háromszéki Székely rászoruló gyerekeknek szeretne segíteni a könyvgyűjtő akcióval. – mondta Bús Árpád Zsolt, a Mátra Kapuja Egyesület elnöke.

Bús Árpád Zsolt hozzátette, ő is sepsiszentgyörgyi születésű, így nagy örömmel közreműködik a gyöngyösi könyvgyűjtésben. A könyveken kívül pénzadományokkal is lehet segíteni az akciót.

– Ezzel lehet hozzájárulni a kiszállítási költségekhez. Ennek a logisztikáját még majd meg kell szervezni, hogy hogyan tudjuk eljuttatni a könyveket Székelyföldre. – tette hozzá Bús Árpád Zsolt.

A Mátra Kapuja Egyesület és a Fiatalok a Nemzetért Alapítvány, – ha a világjárvány miatt hozott intézkedések megengedik, májusban, egy közös rendezvény keretében szeretnék meghívni Berecz András mesemondót a gyöngyösi Kolping Házba.


Tovább az archívumra