Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Interaktív táblákat, projektorokat, laptopokat, továbbá számítógépeket és szervert nyert uniós pályázaton az ecsédi általános iskola

Interaktív táblákat, projektorokat, laptopokat, továbbá számítógépeket és szervert nyert uniós pályázaton az ecsédi általános iskola

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A beruházás több, mint 10 millió forint értékben javítja az intézmény számítástechnikai felszereltségét.Körök, vonalak, formák – zöld tábla és a fehér kréta itt ma már a múlté. Ez a digitális tantermi tábla már nem csak a szemléltetésre alkalmas, arra is jó, hogy a hiányzó diákoknak elküldje a tananyagot, ha a tanár azt szeretné. A hatvani kistérségben Hatvanban, Rózsaszentmártonban, Heréden és immár Ecséden is felszereltek ilyen interaktív táblát. Ez ma a fejlődés iránya, hangsúlyozta a kistérség elnöke, Szabó Zsolt. A politikus kifejtette: 2012-től sok gondot levesz az állam az önkormányzatok válláról az iskolafenntartás területén, és a tanárokat is az állam fizeti majd.
Ecséden a hét digitális tábla mellett számítógépek, szerver, és projektorok is rendelkezésre állnak mostantól a színvonalas oktatáshoz, a 2008-ban megpályázott és elnyert 10 milliós uniós forrásból. Nagy szükség lenne azonban az épület korszerűsítésére és a ma még hiányzó tornaterem megépítésére is – szögezte le Maksa Mátyás polgármester.
A tornaszobát viszont nemrég felújították és sportpadlózattal látták el, tette hozzá a falu vezetője, aki arról is szólt: az iskola éves fenntartása eddig 85 milliós terhet jelentett Ecsédnek. A polgármester abban bízik, hogy az állami finanszírozás is kedvezőbbé válik.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-01-13 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Aktuális – hírek röviden
18:02
Mese - A Béka-királykisasszony
18:13
Cimbaliband és Szalonna Bandája - Megyek az úton
18:17
Reklám
18:20
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
18:36
Nézőtér - kulturális magazin
19:05
Reklám
19:08
Molnár Dániel koncertje
19:30
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
19:46
Azori, Sao Miguel, Pico, Faial - dokumentumfilm
20:11
Reklám
20:14
Aktuális – Gyöngyös és a térség legfrissebb hírei
20:30
Képújság