Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fiatalokat és időseket egyaránt megdöbbentett a szombat éjszaka bekövetkezett budapesti diszkó baleset

Fiatalokat és időseket egyaránt megdöbbentett a szombat éjszaka bekövetkezett budapesti diszkó baleset

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Bár a történteken ez már nem változtat, a szakemberek kilátásba helyezték a szórakozóhelyekre vonatkozó szabályok szigorítását.

Sokak szerint túlságosan megkönnyítette a szórakozóhelyek üzemeltetőinek dolgát egy 2009-ben elfogadott kormányrendelet. Ennek értelmében ugyanis az üzemeltető azonnal megkezdheti a szórakozóhely működtetését, amint benyújtotta a regisztrációs kérelmet a helyi polgármesteri hivatalba. A hely így akár hónapokig működhet a kötelező hatósági ellenőrzések nélkül, pedig ezek közül több életeket is menthet.
A tűzoltók ezek mellett rendszerint felhívják a szórakozótulajdonosok figyelmét a pirotechnikai eszközök körültekintő használatára, valamint arra, hogy kijelölt dohányzóhelyek segítségével akadályozzák meg a tánctéren történő dohányzást.
A szakemberek elmondták, a hétvégi tragédia miatt a közeljövőben biztosan át fogják vizsgálni a szórakozóhelyeket. A szombati események hatására azonban több gyöngyösi üzemeltető is úgy döntött, hogy önkéntesen újra átvizsgáltatja az általa működtetett helyet.

Nagy Réka


Az Aktuális napi hírei (2011-01-18 )

Tovább az archívumra