Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Holnaptól ismét rekordot döntenek az üzemanyagárak, a 95-ös benzin három- a gázolaj öt forinttal kerül majd többe

Holnaptól ismét rekordot döntenek az üzemanyagárak, a 95-ös benzin három- a gázolaj öt forinttal kerül majd többe

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Ma csúcsforgalom volt a kutakon, összességében azonban kevesebbet tankolunk; az elmúlt egy évben tíz százalékkal csökkent a forgalom a benzinkutakon.

Ma még 360 forint alatt lehetett tankolni ezen a gyöngyösi benzinkúton, holnaptól azonban itt is többe kerül majd az üzemanyag. A 95-ös átlagára eléri majd a 369 Ft-ot, miután újabb három forinttal emelkedik a benzin és öttel a gázolaj literenkénti ára. A kutak közötti eltérések persze akár a több tíz forintot is elérhetik. A holnapi áremelés miatt, aki csak tehette ma tankolt.

A kút tulajdonosa azt mondja: minden héten megugrik a forgalom az áremelés előtti napokban.

Összességében azonban kevesebbet tankolunk, a statisztikák szerint az elmúlt egy évben tíz százalékkal csökkent a forgalom a benzinkutakon.

Az újra és újra rekordokat döntő benzinárak miatt egyre többen fordulnak az alternatív üzemanyagok felé, ezen a kúton futószalagon alakítják át a gépkocsikat gázüzeművé.

A Magyar Autóklub kimutatása szerint üzemanyagárak tekintetében Magyarország továbbra is a térség éllovasa. A gázolaj ára messze nálunk a legmagasabb a környező országok áraival összehasonlítva.

Pifkó Tamás


Az Aktuális napi hírei (2011-01-18 )

Tovább az archívumra