Kezdőlap » Hírek - Aktuális » “Első” nap az oviban

“Első” nap az oviban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A járványügyi szabályok betartásával megnyitottak a város óvodái. A 3 és 6 év közötti kisgyermekek többsége ma már ment oviba, az a 46 gyermek, akik érintkeztek az ügyeletes Dobó Úti Tagóvoda fertőzött dolgozóival, még csütörtökig karanténban vannak. Az óvónénik fogadó ajándékkal várták a kicsiket.

Van, aki táskákkal, és szinte mindenki esernyővel érkezik az első nap az óvodába. Március 8-a óta tartottak zárva a gyermekintézmények, a kormány döntése értelmében azonban a megfelelő óvintézkedések betartásával ma folytatódhat a nevelés.

Nem mindenkinek indult mosolygósan a ma reggel, lázmérés után átöltözés következik, majd, ahogy a gyerekek már jól tudják, az első útjuk a mosdóba vezet, kézmosás után pedig reggelizhetnek.

Nem csak nekik, hanem a szülőknek is fontos, hogy betartsák a higiéniai szabályokat.

– Egyszerre az öltözőben két szülő tartózkodhat, maszkban természetesen, kézfertőtlenítés után lehet bejönni az intézménybe, és a lehető legkevesebb időt itt tölteni, az óvónénikkel pedig előzetesen megbeszélt időpontban lehet esetleg találkozni, fogadóórát tartani. – mondta Havellant Melinda, a Fecske Úti Tagóvoda vezetője.

Az óvoda dolgozói számára az elmúlt hetek is dolgosan teltek, és az épület teljes fertőtlenítése is megtörtént.

– A dadusnénik a játékokat, a textíliákat fertőtlenítettek, ózongenerátoroztuk a helyiségeket az óvodába, aztán amikor ezzel végeztünk, kinti munkálatokba kezdtünk, tehát az óvoda udvarát szépítettük, virágokat ültettünk, festettek a dadusnénik, óvónénik dekorációval készültek, illetve a gyerekeknek az első napon egy kis fogadóajándékot is készített minden csoportban az óvónéni. – mondta a tagóvoda vezetője.

A szülők többsége örült, hogy megnyitott az óvoda, de kettős érzésekkel vitték reggel a gyermekeket.

– Elég nehéz volt ebben a helyzetben, bár a home office nálunk megoldott volt a munkahelyen, de azért elég nehéz, ráadásul két gyerekkel. Kicsit izgultam azért, hogy mi lesz, meg izgulok is folyamatosan, hogy nem e majd pont lesz gáz, de dolgoznunk kell. – mondta Ágoston-Szita Georgina.

Városunk legnagyobb óvodájában, a Fecske Úti Tagóvodában a 173 fős létszámból ma 125 gyermek jelent meg.


Tovább az archívumra