Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Még tart a fűtési szezon, egyik társasház sem kérte a lekapcsolást

Még tart a fűtési szezon, egyik társasház sem kérte a lekapcsolást

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Még minden társasházban fűt a távhőszolgáltató Gyöngyösön. A szakemberek szerint hamarosan biztosan kérik egyes társasházak a fűtés lekapcsolását, hiszen melegedést jósolnak. Május 15-e előtt azonban csak a fűtési megbízott kérheti írásban az adott épületben a lekapcsolást, ugyanis eddig kötelező biztosítania a fűtést a szolgáltatónak. A szakemberek a fűtés lekapcsolása után pedig megkezdik a karbantartási, fejlesztési munkákat.

Távhőszolgáltatók sokéves gyakorlata alapján április 15-ével lezárul a távfűtési szezon, azonban a most még borongós, hideg, esős időjárás miatt még minden társasházban fűtenek. A jogszabályban rögzített fűtési időszak május 15-ig tart, eddig köteles biztosítani a szolgáltató a fűtést a 2900 gyöngyösi lakásban.

– A mögöttünk lévő fűtési szezonban mindenféle gond nélkül, nagyobb meghibásodás nélkül nyújtottuk a szolgáltatást, az év folyamán nem történt semmi nagyobb meghibásodás, a fogyasztók mindig el voltak látva. Jelenleg még az összes fogyasztónknál folyik a távfűtési szolgáltatás nagy valószínűséggel ez a következő 2-3 hétben változni fog, akkor már fogják kérni, mivel az időjárás előrejelzések azt mutatják, hogy melegszik az idő. – mondta Polonkai Béla, a Városgondozási Zrt. távfűtési ágazatvezetője.

Polonkai Béla azt mondja, az intézmények közül az iskolák kérték a szolgáltatás leállítását, de mivel ma már az alsó tagozatosok ismét az intézmény falai között tanulnak, így kérték a fűtés visszakapcsolását. Az óvodákban folyamatosan fűtöttek, a Mátra Művelődési Központ pedig csökkentett szolgáltatást kért. A távfűtési ágazatvezető hozzátette: az idei fogyasztás hasonló a tavalyihoz.

– Körülbelül ugyanaz a gázmennyiség fog keletkezni, ugyanannyit fogunk fogyasztani, mint a tavalyi évben. Lehet, hogy egy kicsit hosszabb lesz a fűtési szezon, fűtés intenzitása, mert az április a tavalyi évhez képest úgy néz ki, hogy hidegebb, hűvösebb átlaghőmérsékletet mutat. – mondta Polonkai Béla.

A szakember azt mondja: a két fűtési szezon között karbantartási és felújítási munkákat végeznek, például most tudják elkezdeni az Olimpia úti kazánházban a korszerűsítést, ahol egy 40 éves kazánt cserélnek korszerűbbre.


Tovább az archívumra