Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Egyre többen foglalnak szállást nyárra

Egyre többen foglalnak szállást nyárra

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Már a lakosság harmada bízik abban, hogy idén lesz alkalma nyaralni – ezt mondja hazánk egyik legnagyobb utazási portálja, szerintük az elmúlt hetek enyhítéseinek, valamint az oltási számok növekedéséről szóló híreinek hatására egyre többen foglalnak szállást nyárra. Felméréseik szerint az előző évhez hasonlóan idén is a legtöbben belföldön szeretnének nyaralni, azonban a többség már nem hotelt választana, hanem apartmant tervez bérelni a nyaralásra.

Szikrázó napsütés és vízpart. A legtöbben hasonló körülmények között szeretnének nyaralni, ez azonban tavaly, a vírushelyzet miatt sokak számára elérhetetlenné vált. Idén viszont változhat helyzet – mondta televíziónknak az egyik legnagyobb utazási portál sajtószóvivője.

– Azt látjuk, hogy az elmúlt két hét pozitív hírei – mind a beoltottak számának növekedése, mind az enyhítő intézkedések – szinte robbanásszerűen meghozták az utazási kedvet, és ezzel együtt a foglalásokat is. – mondta Kelemen Lili, a szallas.hu sajtószóvivője.

Kelemen Lili szerint most a lakosság harmada bízik abban, hogy el tud menni nyaralni, ezért a legtöbben már le is adták foglalási igényüket, a többség a hazai szálláshelyet választana.

A gyöngyösieket is megkérdeztük az idei nyaralási terveikről, van, aki közeli, míg más távolabbi úti célokat preferál.

– Nyilván a Balaton az elsődleges, mert nagyon szeretjük. Külföldiekben még annyira nem bízok, hogy külföldi utazásra elmennék. Van bennem egy kis félsz, úgyhogy inkább belföld, bár itthon is megtörténhet, szóval igazság szerint lényegtelen, de inkább a magyar elsősorban. – nyilatkozta Bálint Letícia.

– Én mindenképpen valahova hegyekbe, de Magyarország is gyönyörű ország, úgyhogy szerintem Magyarországot választanám elsősorban. – mondta Hermanovszky Csilla.

Az utazási portál felmérései szerint a lakosság nagy része a Balatont és azon belül Siófokot választja, de a tíz legkedveltebb úti cél között szerepel Balatonfüred, Hajdúszoboszló, Hévíz és Eger is. Az emberek tavalyhoz képest hosszabb időre foglaltak szállást, idén átlagosan négy éjszakára fizetnek be, a hotelek népszerűségét pedig megelőzte az apartmanok iránti kereslet – mondta a szóvivő, aki hozzátette: a nyaralni vágyóknak áremelkedésre kell számítaniuk.

– Arra számítunk, hogy lesz áremelkedés, ezt egyrészt maga a kereslet is generálja, másfelől, aki tehette és volt rá kerete, az az elmúlt év leállását hasznosan töltötte, olyan értelemben, hogy különböző fejlesztéseket eszközölt a szálláshelyén. Az ilyen beruházások bizony megmutatkozhatnak az árakban is. – mondta – mondta Kelemen Lili, a szallas.hu sajtószóvivője.

Külföldi foglalások továbbra is vannak, az emberek nagy része inkább a szomszédos, vagy kevésbé távoli tengerparti országokat választják, így Horvátország, Görögország és Olaszország szerepel a legnépszerűbb úti célok között – mondja a szóvivő.


Tovább az archívumra