Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Készülnek a nyitásra a Mátra Múzeumban

Készülnek a nyitásra a Mátra Múzeumban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A 4 milliomodik beoltott után nyithat a gyöngyösi Mátra Múzeum is. Már készülődnek a vendégek fogadására, a játszóteret felújították, folynak a javítási munkák, zajlik a kertrendezés, hogy tiszta rendezett környezetben fogadhassák a látogatókat. Azonban ide is csak védettségi igazolvánnyal rendelkezőket engedhetnek be.

Nyírják a füvet a gyöngyösi Mátra Múzeum parkjában, készülnek a nyitásra, folyik a kertrendezés. A bezárás alatt az intézmény dolgozói tudományos munkákat végeztek, leltároztak, digitalizálták a gyűjteményeket – tudtuk meg az igazgatótól, most pedig gőzerővel készülnek az újranyitásra.

– Nagyon várjuk, hogy megnyithassuk a kapuinkat. Mi most arra készülünk, hogyha nyithatunk, itt már egy szép, tiszta környezet várja azokat, akik ide jönnek hozzánk. – mondta Báryné Dr. Gál Edit, a Magyar Természettudományi Múzeum Mátra Múzeumának igazgatója.

Megnyitják a játszóteret is. A zárvatartás ideje alatt teljesen felújították a balesetveszélyes, elhasználódott játszóelemeket, így már azt is használhatják majd a gyerekek. Ha lehetségessé válik a nyitás, ismét lehet sétálni a kertben az örökzöldek között, és az összes kiállítótér látogatható lesz, azonban csak a járványügyi szabályok szigorú betartásával.

– Ahogy a járványügyi rendelet előírja, mi is csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezőket tudjuk beengedni. Ez egy kicsit meg fogja lassítani a beléptetést, mert a pénztárnál minden 18 év felettinek ellenőriznünk kell a személyi igazolvánnyal együtt érvényes védettségi igazolványát, csak azután tudja megvenni a jegyet. – mondta Báryné Dr.Gál Edit.

Lassúbb beléptetéssel kell majd számolni, mivel a pénztárba, méreténél fogva, egyszerre csak egy ember mehet be, így mindenkitől türelmet kér az igazgató. A maszkviselésre és a beengedhető létszámra vonatkozó szabályokra, utasításokra még várnak – tette hozzá.


Tovább az archívumra