Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Véradás a Campuson

Véradás a Campuson

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Véradást tartottak a Károly Róbert Campuson. Már sokadik alkalommal ad helyet az intézmény ennek a kezdeményezésnek, hiszen céljuk, hogy népszerűsítsék a véradást és segítsenek a vérre szorulókon. Ugyanúgy, mint az előző években, most is nyitott volt az esemény, tehát bárki adhatott vért, aki alkalmas volt rá.

Már 15 éve váltak rendszeressé a kiszállásos véradások a Károly Róbert Campuson együttműködve a Magyar Vöröskereszt Területi Szervezetével és a Bugát Pál Kórházzal. Egy tanévben négyszer van lehetőség arra, hogy bárki, aki tud, a Campuson adjon vért.

– Sajátos most ez a helyzet, hiszen online oktatásban vagyunk, de ez egy nagyon jó lehetőség arra, hogy a Campus munkatársai, dolgozói is részt vehessenek ezen a véradáson, de természetesen ez egy nyitott véradás, tehát a városból, térségből várunk mindenkit szeretettel. Fontosnak tartjuk, ez a 15 év azt hiszem nagyon sok mindent elárul és természetesen az intézmény társadalmi szerepvállalásához, felelősségvállalásához járul hozzá. – mondta Lakatos Márk véradásszervező, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campusának mestertanára.

A mestertanár számára, aki egyébként rendszeres véradó, különleges volt a mai véradás.

– Én most éppen ezen a napon ünneplem a születésnapomat, ma már az 58. véradásomat teljesítettem. Jobb adni, mint kapni! – mondta Lakatos Márk.

Többen voltak, akik most először adtak vért ezen a napon.

– Mindig is szerettem volna eljutni, csak a munkám miatt erre nem nagyon volt lehetőség. Két dolog imponált ebben a dologban – az egyik az az volt, hogy megtudjam a vércsoportomat, hiszen régóta szerettem volna tudni, a másik pedig az, hogy én is adhassak vért az embereknek. Úgy hogy most, hogy eljutottam és hallottam mennyi emberen segítek ezzel, igazából ez csak ösztönöz arra, hogy legközelebb is oda tudjak figyelni arra, hogy mikor van. – nyilatkozta Őzse Gábor.

Aki véradásával szeretne segíteni másokon, az legközelebb május 20-án, délután egy és öt óra között tudja megtenni a Kolping-házban.


Tovább az archívumra