Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Leállt a rendszer, de így is 1100-an kaptak Pfizert Gyöngyösön

Leállt a rendszer, de így is 1100-an kaptak Pfizert Gyöngyösön

Több mint 1100-an kapták meg a Pfizer oltás első adagját ma a gyöngyösi kórházban. Bár egy úgynevezett oltási akció keretében egy napra megnyílt az online időpontfoglaló rendszer erre a típusú vakcinára is, az összeomlott, miután az operatív törzs tájékoztatása szerint terheléses támadás érte. Ez az egész egészségügyi rendszerre kihatott, a háziorvosok nem tudtak receptet írni, és regisztrálni a beoltottakat. A Pfizer típusú oltóanyagot a 16 és 18 év közöttiek számára most félreteszik, a tervek szerint május 10-e után kezdik el oltani a fiatalokat.

– A mai napon terheléses támadás érte a védőoltásokhoz időpontfoglalást biztosító informatikai rendszert, ezért leállt a jelentkezési lehetőség a védőoltásokra. – mondta Kiss Róbert, az Operatív Törzs Ügyeleti Központ vezetőhelyettese a sajtótájékoztatón.

Hasonló támadás más országokban is előfordult már – tette hozzá az ügyeleti központ vezetőhelyettese.

Hiába várták sokan, hogy Pfizer vakcinát kapjanak, a mai, rövid ideig tartó oltási akció nem a tervek szerint sikerült. Megnyílt ugyan az online oltási időpontfoglaló, de szinte percek alatt elérhetetlenné is vált az oldal. Pedig országosan 100 ezer adag Pfizer oltóanyag állt rendelkezésre. Mivel azonban a vakcinák már a kórházakban voltak, a háziorvosok segítségével igyekeztek megszervezni, hogy aki szeretne, kaphasson oltást – így volt ez Gyöngyösön is. Az érintetteket időpontra hívták, viszont sokan a közösségi oldalon látták meg, hogy van lehetőség oltakozni a Bugát Pál Kórházban is, így ők időpont nélkül beálltak a sorba. Úgy tudjuk, az épületen belül már gyorsan, gördülékenyen haladt az oltás.

Információink szerint mindenki megkapta a vakcinát, aki szerette volna, csak itt több mint 1100 oltást adtak be a kórházi dolgozók.

A rendszer hibája a háziorvosok dolgát is megnehezítette néhány órára.

– Nem tudtunk se gyógyszert írni, se bejelenteni a z oltottakat, a mentőszolgálatnak leadni a Covid-gyanúsakat, fél 11-től helyreállt a rendszer, azóta most működik. – mondta Dr. Nagy Éva háziorvos.

A jelenlegi számítások szerint kevesebb mint öt hónap alatt eddig egymilliárd embert oltottak be a világon, a legtöbben AstraZenecát kaptak, ezt követi a Pfizer, amely hazánkban is az egyik legnépszerűbb. De nem ez az egyetlen oka, hogy tömegek kaptak az alkalmon, hogy Pfizert kapjanak.

– Ma még tudunk oltani Pfizer-rel, ma még, de holnaptól már nem, mert a diákjaink számára kell azt félretenni, tehát aki Pfizert akar kapni, az ma még kaphat, aztán legközelebb majd hetek múlva jut neki ilyen oltóanyag. – mondta Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádióban.

Online a Sinopharm és az AstraZeneca oltásra továbbra is lehet jelentkezni.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság