Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vigyázzunk értékeinkre!

Vigyázzunk értékeinkre!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A járványügyi enyhítéseknek és a jó időnek köszönhetően egyre többen döntenek úgy, hogy útra kelnek, és szabadidős programot szerveznek. Ezzel együtt nem csak a közúti forgalom nő, hanem a bűncselekmények veszélye is. A rendőrség ezért arra kér mindenkit, hogy az utazás során fokozott óvatossággal és körültekintéssel közlekedjen, és fokozottan figyeljen értékeikre.

Figyelmetlenül az autóban hagyott pénztárca vagy telefon felhívás lehet egy tolvaj számára, de a hátsó ülésen felejtett csomagok is. A járványügyi enyhítéseknek köszönhetően az emberek egyre bátrabban közlekednek, és többen is járnak bevásárolni, ez azonban veszélyekkel járhat. A bevásárló- és üzletközpontok, valamint a turisták kedvelt helyei gyakran célpontjai a tolvajoknak, ezért a parkolókban nagyobb az esély arra, hogy a gépjárműveket feltörjék, és az autók utasterében hagyott értékeket ellopják. A rendőrség ezért arra kéri az embereket, hogy fokozottan figyeljenek az értékeikre.

– A gépjárműfeltörések megelőzése érdekében felhívjuk a gépjármű vezetők figyelmét, hogy minden esetben zárják be gépjárművüket. Járó motorral egy pillanatra se hagyják őrizetlenül gépjárművüket, még ha csak pár pillanatra beugranak valahová, ebben az esetben is bűncselekmény áldozatává válhatnak. De szintén nagyon fontos odafigyelni, hogy feltűnő helyen értékeket ne hagyjanak a gépjárműben. Kesztyűtartóban, zárt csomagtartóban rejtsenek el minden olyan értéket, ami feltűnő lehet az arra fogékony személyek szemében, hogy feltörjék a gépjárművünket. – mondta Soltész Bálint, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

De nem csak a lopási kísérletek száma, hanem a közúti forgalom is növekedhet az enyhítések következtében. Az autópályák és a népszerű helyek mentén pedig fokozott körültekintésre lenne szükség – mondta el a szóvivő.

– Kellő toleranciával közlekedjenek, az esetleges megnövekedetett gépjárműforgalom mellett, arra is figyeljenek, hogy a motorosok, kerékpárosok szintén nagyobb számban ellepik a következő napokban is az utakat, így kellő körültekintéssel vegyenek részt a közúti forgalomban. – tette hozzá Soltész Bálint.

Emellett figyeljen mindenki a maszkhasználatra, valamint a távolságtartásra is – kéri a hatóság.


Tovább az archívumra