Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szombaton nyit a strand, vízmintát vettek a medencékből

Szombaton nyit a strand, vízmintát vettek a medencékből

Szombaton nyit a gyöngyösi strand az igazolt sportolók után a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára is. Egyelőre a fedett úszómedence használható, de heteken belül a többi medencét is megnyitják, ezekből ma vették le a vízmintákat. Az eredmények után újfajta bérletekkel és kártyás beléptetőrendszerrel várják az oltottakat vagy a betegségen átesetteket.

Vizet mér a szakember a gyermekmedencéből, majd a benne lévő klór mennyiségét vizsgálja. A víz rózsaszínűvé változik, a speciális só hozzáadásával pedig ismét kitisztul. A vizsgálat azonban nincs meg ilyen gyorsan, több eredményt a laborban értékelnek ki.

– A következő egy-két hétben, nem lehet pontosan tudni, hogy mikor, a hatóságok adhatják meg a zöld utat, ami már azt jelenti, hogy a lakosság be tud jönni. Pillanatnyilag a lakosság a 33 méteres fedett medencetérben lévő medencénket tudná használni. – mondta Juhász Péter, a Sportfólió Kft. ügyvezető igazgatója.

Az igazolt és versenysportolók eddig is itt készülhettek, és az edzések folytatódnak, így nem tudják garantálni, hogy mindenki számára lesz szabad pálya a medencében. A szabadtéri, 50 méteres medence használatához pedig a jelenleginél melegebb időre van szükség.

A strand üzemeltetője már nagyon várja, hogy a védettek számára is megnyithasson, ezt követően pedig újfajta bérletekkel bővül a szolgáltatás.

– Lesz egy olyan lehetőség, hogy akár tízes, harmincas belépőket lehet vásárolni, ezzel is a belépést akarjuk meggyorsítani a pénztárnál, hiszen azt gondolom, hogy egy 90 napos nyári szezonban egy 10 alkalmas, vagy egy 30 alkalmas belépőt praktikus vásárolni azoknak, akik tudják, hogy szívesen járnak le a strandra a jó időben. – mondta az ügyvezető igazgató.

Ezen kívül kártyás beléptetőrendszer is gyorsíthatja majd a bejutást. A nyári szezon bár csak június 15-én indul, a fedett részbe már heteken belül várják a védetteket. Az oltási kártyát a pénztárnál ellenőrzik majd. Arról, hogy lesz-e létszámkorlátozás, egyelőre nem tudni, de Juhász Péter szerint egy medencénél életszerűtlen, hogy tartani lehessen a másfél méteres távolságot.


Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság