Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ittas sofőröket fogtak

Ittas sofőröket fogtak

Összesen hét ittas autóvezetőt kapcsoltak le a Heves megyei rendőrök az elmúlt hétvégén. Többen nem rendelkeztek vezetői engedéllyel, egy sofőr jogosítványát pedig már öt éve elvették ittas vezetés miatt. A járványügyi szabályok enyhítését követően újra emelkedhet az illuminált állapotban közlekedő autósok száma, a rendőrség ezért az ittas vezetés veszélyeire hívja fel a figyelmet.

A május elsejei hétvégén hét ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök megyénk területén – számolt be róla a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. Mint megtudtuk, több balesetnél is pozitív értéket mutatott a gépjárművezetőkkel szemben alkalmazott alkoholszonda. Több autóvezető nem rendelkezett vezetői engedéllyel, az egyik sofőr jogosítványát pedig már öt éve elvették ittas vezetés miatt.

– Az elmúlt hétvégén megyénk közútjain több olyan baleset is történt, amelyben felmerült az ittas járművezetés problémája, illetve kollégáim több alkalommal is intézkedtek ittas járművezetés kapcsán. Ezúton szeretném felhívni a figyelmet valamennyi közlekedőnek, hogy csak józanul, az ittasságot mellőzve üljenek a volán mögé. – mondta Erdélyi Róbert, a Heves Megyei Baleset Megelőzési Bizottság titkára.

Romlik a látás, a reakcióidő meghosszabbodik, a mozdulatok pontatlanabbá válnak, ezáltal az ittas vezető potenciális veszélyforrássá válik a közlekedésben.

Az enyhítések után a bárok is megnyitottak, ezért emelkedhet az ittasan közlekedő autósok száma, viszont fontos tudni, hogy bármilyen csekély mennyiségű alkoholt fogyasztottunk is, tilos volán mögé ülnünk. Erre figyelmeztet a rendőrség is, akik az elmúlt héten kiemelten foglalkoztak az ittas járművezetés veszélyeivel kapcsolatos figyelemfelhívással.

– Ennek keretében naponta különböző témakörökkel jelentünk meg, gondolok itt az alkohol fiziológiai hatásairól, az alkohol vezetésre gyakorolt hatásáról, magáról az ittas balesetek előfordulásának a gyakoriságáról, illetve az ittas járművezetés következményeiről. Emellett különböző videó spotokat is közzétettünk, amelyek mind az ittas járművezetéssel kapcsolatos problémákra hívták fel a figyelmet. – mondta Erdélyi Róbert.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy aki ittasan vezeti járművét, az veszélyezteti saját és mások életét, testi épségét is.


Az Aktuális napi hírei (2021-05-04 )

Tovább az archívumra
Hirdetés

Mai műsor

00:00
Képújság
14:30
Műsorismertetés
14:31
Nappali 1. rész – életmódmagazin - ismétlés
14:55
Gyöngyösi Játékszín - Mamma Mia Musical Est - My love, my life
14:59
Nappali 2. rész – életmódmagazin - ismétlés
15:25
Vidróczki gála 2019 - Vidróczki Néptáncegyüttes - Hegyközi táncok
15:30
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
15:52
Hangverseny J. S. B A C H műveiből - A Savaria Barokk zenekar koncertje (részlet)
16:05
Fórum 1. rész – közéleti magazin - ismétlés
16:31
Reklám
16:34
Fórum 2. rész – közéleti magazin - ismétlés
17:00
Képújság
18:00
Műsorismertetés
18:01
Hit világa – vallási műsor - ismétlés
18:12
Világörökség - Parádsasvár 
18:20
Tallózó - válogatás a hét legfontosabb eseményeiből
18:42
Sport7 1. rész – sport magazin - ismétlés
19:08
Reklám
19:10
Sport7 2. rész – sport magazin - ismétlés
19:36
Nápolyi 1. rész - ismétlés
20:02
Reklám
20:05
Nápolyi 2. rész - ismétlés
20:30
Képújság