Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Ittas sofőröket fogtak

Ittas sofőröket fogtak

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Összesen hét ittas autóvezetőt kapcsoltak le a Heves megyei rendőrök az elmúlt hétvégén. Többen nem rendelkeztek vezetői engedéllyel, egy sofőr jogosítványát pedig már öt éve elvették ittas vezetés miatt. A járványügyi szabályok enyhítését követően újra emelkedhet az illuminált állapotban közlekedő autósok száma, a rendőrség ezért az ittas vezetés veszélyeire hívja fel a figyelmet.

A május elsejei hétvégén hét ittas járművezetővel szemben intézkedtek a rendőrök megyénk területén – számolt be róla a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. Mint megtudtuk, több balesetnél is pozitív értéket mutatott a gépjárművezetőkkel szemben alkalmazott alkoholszonda. Több autóvezető nem rendelkezett vezetői engedéllyel, az egyik sofőr jogosítványát pedig már öt éve elvették ittas vezetés miatt.

– Az elmúlt hétvégén megyénk közútjain több olyan baleset is történt, amelyben felmerült az ittas járművezetés problémája, illetve kollégáim több alkalommal is intézkedtek ittas járművezetés kapcsán. Ezúton szeretném felhívni a figyelmet valamennyi közlekedőnek, hogy csak józanul, az ittasságot mellőzve üljenek a volán mögé. – mondta Erdélyi Róbert, a Heves Megyei Baleset Megelőzési Bizottság titkára.

Romlik a látás, a reakcióidő meghosszabbodik, a mozdulatok pontatlanabbá válnak, ezáltal az ittas vezető potenciális veszélyforrássá válik a közlekedésben.

Az enyhítések után a bárok is megnyitottak, ezért emelkedhet az ittasan közlekedő autósok száma, viszont fontos tudni, hogy bármilyen csekély mennyiségű alkoholt fogyasztottunk is, tilos volán mögé ülnünk. Erre figyelmeztet a rendőrség is, akik az elmúlt héten kiemelten foglalkoztak az ittas járművezetés veszélyeivel kapcsolatos figyelemfelhívással.

– Ennek keretében naponta különböző témakörökkel jelentünk meg, gondolok itt az alkohol fiziológiai hatásairól, az alkohol vezetésre gyakorolt hatásáról, magáról az ittas balesetek előfordulásának a gyakoriságáról, illetve az ittas járművezetés következményeiről. Emellett különböző videó spotokat is közzétettünk, amelyek mind az ittas járművezetéssel kapcsolatos problémákra hívták fel a figyelmet. – mondta Erdélyi Róbert.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság felhívja a járművezetők figyelmét, hogy aki ittasan vezeti járművét, az veszélyezteti saját és mások életét, testi épségét is.


Az Aktuális napi hírei (2021-05-04 )

Tovább az archívumra