Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megfelelő a víz minősége a strandon

Megfelelő a víz minősége a strandon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megérkezett a múlt heti vízminta eredménye, zöld utat kaptak a gyöngyösi strand azon medencéi, amelyek eddig nem voltak feltöltve. Már csak az utolsó simítások vannak hátra, és várhatóan napokon belül használhatók lesznek a fedett gyermekmedencék is. Hamarosan új bérletekkel és kártyás beléptető rendszerrel bővítik a létesítmény szolgáltatásait.

Piros szalaggal van lezárva a fedett gyermekmedence, a víz azonban már a hatóság szerint is alkalmas a lakosság általi használatra. A kormány döntése értelmében már szombattól nyitva lehetnek az uszodák, de csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők számára. A hatósági vízmintavételezés megtörtént, a vizsgálat eredménye pedig a vártnál sokkal hamarabb megérkezett, várhatóan a napokban a legtöbb medencét birtokba vehetik a vendégek. Már csak a jakuzzi és a külső, 50 méteres medence vizének eredményét várja az üzemeltető, a Gyöngyösi Sportfólió Kft. ügyvezetője szerint azonban hamarosan ezt is megkapják.

Iskolai és óvodai úszásoktatás ebben a tanévben már biztosan nem lesz, de Juhász Péter azt mondja: egyre többen lesznek védettek, és reméli, ezzel együtt egyre több szolgáltatást biztosíthatnak egyre több ember számára.

– Úgy gondolom, hogy szeptemberben nagyobb lendülettel, egy teljesen más világ vár majd bennünket az úszás terén is és az iskolai kapcsolódási pontban, mi elsősorban arra készülünk, hogy a nyáron olyan programokat tudjunk tartani a strandon, ami általában megszokott, tehát lesz strandröplabda bajnokság, strandfoci bajnokság, esetleg úszótábor, különböző sporttáborok. – mondta Juhász Péter, a Sportfólió Kft. ügyvezetője.

Mint arról már beszámoltunk, hamarosan új, 10 és 30 alkalmas bérleteket is lehet vásárolni plasztikkártya formájában, és egy új kártyás beléptető rendszer gyorsítja majd a bejutást.


Az Aktuális napi hírei (2021-05-04 )

Tovább az archívumra