Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Módosító indítvánnyal támogatná a Jobbikos képviselő a kórházi dolgozókat

Módosító indítvánnyal támogatná a Jobbikos képviselő a kórházi dolgozókat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A legnagyobb terhelés alatt vették el a gyöngyösi kórház dolgozóitól a 30 %-os Covid-pótlékot – állította parlamenti felszólalásában Dudás Róbert országgyűlési képviselő, aki módosító indítványt tervez benyújtani a 2022-es költségvetési rendelettervezethez a kórházi dolgozók extra juttatásainak érdekében. A kórház egyelőre nem kívánt reagálni a képviselő kijelentésére.

„A legnagyobb terhelés alatt vették el a gyöngyösi kórház dolgozóitól a 30%-os Covid-pótlékot. Valóban ezt érdemlik ezek az emberek?” – Így kezdte parlamenti felszólalását Dudás Róbert, a Jobbik országgyűlési képviselője, aki többek között a gyöngyösi kórház dolgozóit is érintő Covid-pótlék átalakítási problémáiról is beszélt. A képviselő szerint a márciusban életbe lépő új szerződések nem segítették az egészségügyi dolgozókat.

– A legnagyobb probléma az az, hogy március elsejétől léptették ezt a gyöngyösi kórházban életbe, tehát átalakították a Covid-osztályon dolgozó, egészségügyi dolgozóknak a bérpótlékát, és így jóval kevesebb bérpótlékot kapnak. Március elsejétől, amikor is tetőzött a harmadik hullám. Ez a dolgozóknak volt egy extra leterheltsége, a bérük tekintetében pedig nem, hogy motiválták volna őket, vagy kompenzálták volna őket, hanem elvettek tőlük. – mondta Dudás Róbert országgyűlési képviselő (Jobbik Magyarországért Mozgalom).

A képviselő szerint fontos lenne, hogy mindent megtegyenek annak érdekében, hogy az emberek ellátása, egészségügyi védettsége rendben legyen, ehhez pedig elengedhetetlen a kórházi dolgozók támogatása. Amennyiben a kórház ezt a költséget nem tudja kitermelni, úgy az államnak kellene finanszíroznia – tette hozzá a képviselő, aki elmondta: a kormány hamarosan tárgyalja 2022-es állami költségvetést, ehhez fogja benyújtani azt a módosítást, ami az egészségügyi dolgozók, kiváltképpen a Covid-osztály munkatársai számára biztosíthat majd extra juttatást.

Kerestük a kórházat is, azonban a témában egyelőre nem kívántak megszólalni.

Dudás Róbert egy másik Gyöngyöst érintő probléma kapcsán is felszólalt a parlamentben. A képviselő egy évvel ezelőtt vitte először az országgyűlés elé a Kálváriaparti Általános Iskola felújításának kérdését, és – mint fogalmazott – mindaddig napirenden kívánja tartani, amíg megoldás nem születik az ügyben.

– Én biztos vagyok benne, hogy előbb-utóbb ennek eredménye lesz. Mert mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy a gyerekek biztonságban legyenek, és a megfelelő infrastruktúra biztosítva legyen nekik. Budapesten ez nyilvánvaló, a budapesti gyermekeknek és az ott tanuló gyermekek számára ez biztosítva van. A vidéki gyermek semmivel sem különb, mint egy budapesti, tehát ami a fővárosban rendelkezésre áll, az álljon rendelkezésre vidéken is. – nyilatkozta az Aktuálisnak a Jobbik Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője.

Dudás Róbert szerint az iskola felújításának is szerepelnie kellene a költségvetésben.


Tovább az archívumra