Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Oltottak a Durandában

Oltottak a Durandában

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Nem érkeztek a Durandából emberek az oltásra Dr. Mangó Gabriellához ezért döntött úgy, hogy a közösségi ház udvarán szervez egy rögtönzött oltást. A kisebbségi önkormányzat és a Máltai Szeretetszolgálat hirdette meg az oltást, amire 9 fő jelentkezett, végül 18 főt oltottak be Sinopharm vakcinával. Többségük nem volt regisztrálva és volt, akinek az egészségbiztosítása sem volt rendezve. Ők is felvehették az oltást.

A szokásos kérdések és beleegyező nyilatkozat aláírása után kezdte meg az oltást dr. Mangó Gabriella. A gyöngyösi háziorvos azt tapasztalta, hogy alig érkezett beteg erről a városrészről felvenni az oltását, ezért úgy döntött, hogy szervez egy szabadtéri oltást a Fuvaros utcai közösségi ház udvarára.

– Azt láttuk, hogy a Durandából nem jönnek oltásra, és ugyanakkor meg tudom, hogy nagyon sok betegük van, a Máltai Szeretetszolgálat is elmondja, hogy nincs olyan ház, ahol nincs érintett, úgyhogy mindenféleképpen az oltást meg kellene kapni nekik valahogy. Nyilván azt figyelembe kell venni, hogy félnek a rendelőtől, félnek az oltástól, félnek mindentől, tehát ezért gondoltam, hogy csináljuk ad hoc, kijövünk minden oltás jobb, mint ami nincs beadva. – mondta Dr. Mangó Gabriella, háziorvos.

Az oltás szervezésében a kisebbségi önkormányzat és a Máltai Szeretetszolgálat is segített.

– A doktornő is mondta nekik, hogy lesz ez az alkalom és mi is így körbementünk, nekünk ugye napi szinten van kapcsolatunk az itt élő emberekkel, úgyhogy folyamatosan tájékoztattuk őket, hogy ma el lehet jönni. – mondta Fazekas Mária, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Egyesület szakmai vezetője.

Dr. Mangó Gabriella szerint mindenkinek meg kell adni az esélyt, hogy védekezzen. A megjelent 18 személy kínai Sinopharmot kapott, 1 személy 1 ampullát. Az általunk megkérdezetteknek nem fájt az oltás beadása, és bíznak az oltóanyagban is.

A beoltottak oltási igazolást kaptak, amin rajta van a következő oltás időpontja, amit egy hónap múlva ugyanott kapnak meg.


Az Aktuális napi hírei (2021-05-07 )

Tovább az archívumra