Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Megnyitott a Harkály Ház

Megnyitott a Harkály Ház

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megnyitott a Harkály Ház is Mátrafüreden. Az ökoturisztikai és környezeti nevelési központ ismét várja a vendégeket, akiknek programokkal is készülnek a madarak és fák napja alkalmából. A Bükki Nemzeti Park szakemberei remélik, hogy hamarosan az erdei iskolások is visszatérnek az interaktív kiállításokban bővelkedő épületbe.

A Mátra kialakulásának animációját tekinthetik meg először a Harkály Házba belépők. A kiállítóterekbe most a járványhelyzet miatt itt is csak védettségi igazolvánnyal rendelkezők válthatnak belépőt, így egyelőre a nyitás óta kevesen jöttek – mondja a tájegységvezető.

– Meghatározott számú személy, 30 fő tartózkodhat bent egyszerre, az épület alapterülete ennyit megenged, nem is nagyon szoktak többen lenni ennél. – mondta Magos Gábor, a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Mátrai és Tarna-Lázbérci Tájegység tájegységvezetője.

A hétvégére már programmal készülnek a madarak és fák napja alkalmából – tette hozzá Magos Gábor.

– Készülünk programmal, most a madarak és fák napja alkalmából, vezetett túrákkal is, ha lehetséges, akkor azokkal is indulunk. – mondta Magos Gábor.

A Mátrára koncentráló természeti kiállításokkal, a geológiai értékektől a mai napig ható emberi tényezők, tájtörténeti elemek, védett élőhelyek és élőlények bemutatásával várják a látogatókat, iskolás- és óvodáscsoportokat a Harkály Házba, ahol a nemzeti parkok és természetvédelmi őrök munkáját is igyekeznek bemutatni – mondta a tájegységvezető.


Az Aktuális napi hírei (2021-05-07 )

Tovább az archívumra