Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szükség van a véradókra!

Szükség van a véradókra!

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A műtétek újraindulásával nagy szükség keletkezett a vérre, ezért a Magyar Vöröskereszt területi munkatársa mindenkit véradásra buzdít. Csütörtökön a Kolping Házban tartottak véradást, és ugyanitt lesz még egy újabb, június 10-én, majd a Mátra Művelődési Központban június 21-én és 22-én. Fontos változás, hogy a vöröskereszt irodája mostantól a Török Ignác utca 11. szám alatt lesz megtalálható.

Csak egy tűszúrás, és már folyik is az életmentő vér a tasakba. Most még jobban számítanak a véradók segítségére, ugyanis újraindultak a műtétek, amihez elengedhetetlen a vérutánpótlás. A vöröskereszt területi munkatársa szerint félelemre a koronavírus-járvány ellenére sincs ok.

– Amikor jönnek akkor hőmérsékletet szoktunk mérni, aki a Covidon átesett annak 30 napot várni kell és utána adhat vért. Legyen bátorságuk és próbálják meg egyszer mindenképpen és akkor utána eldöntik, hogy tényleg nem olyan ördöngös a véradás. – mondta Verébné Godó Ildikó, a Magyar Vöröskereszt Gyöngyösi Területi Szervezetének munkatársa.

Ez a véradó is buzdítja az embereket a véradásra, hiszen ezzel a nemes cselekedettel három életet is meg lehet menteni.

– Azért tartom fontosnak, mert nekünk is a családban volt már szükség vérre és nagyon jó volt, hogy a közösség összefogott, és tudott segíteni. Főleg most ebbe az időbe, amikor nem nagyon járnak az emberek sehová és nincs véradó se. Ezért biztatok mindenkit, hogy nyugodtan el lehet menni és adjanak vért, mert nagyon fontos mindenkinek. – nyilatkozta Birnbaum Antal Zsolt.

Verébné Godó Ildikó azt mondja, Gyöngyös kiemelkedő véradók száma szempontjából, mindig terven felül teljesít a város. Az önkéntes véradóknak a közeljövőben több lehetőségük is lesz segíteni.

– Jövő héten, szerdán, május 26-án lesz kettőtől ötig Gyöngyössolymoson véradás a Művelődési Házban. A városi véradásunk pedig június 21-én és 22-én lesz a Művelődési Házban itt Gyöngyösön a Barátok terén. – tájékoztatta híradónkat Verébné Godó Ildikó.

A Vöröskereszt területi munkatársa kiemelte: irodájuk új helyre költözött, mostantól a Török Ignác utca 11. szám alatt találhatják meg őket.


Tovább az archívumra