Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Modern technológiával kátyúznak a városban

Modern technológiával kátyúznak a városban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Tartós, melegaszfaltos technológiával válnak biztonságosabbá a városi utak. Mint arról már beszámoltunk, megkezdődtek Gyöngyösön az útjavítási munkálatok, jelenleg a Pesti úton kátyúznak a szakemberek. Dr. Szén Gabriella, a körzet képviselője fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy minőségi munkát rendel az önkormányzat, ha valaki pedig bármilyen panasszal élne, azt a megújult városi honlapon teheti meg.

Négyen dolgoznak egy úthibán. Mindenki fontos feladatot lát el. A szakemberek először bitumenvágóval kivágják az előre kijelölt kátyúkat, kiszedik a törmeléket, portalanítják, előkészítik emulzióval, egy AC 11-es elnevezésű melegaszfalttal felöntik, tömörítik, majd élzáróval zárják a munkát. Jelenleg a Pesti úton dolgoznak a szakemberek, a körzet képviselője pedig fontosnak tartja, hogy a lakók tudják, mivel és hogyan készül a munka. Gyöngyösön 33 millió forint, Mátrafüreden 4,5 millió forint jut az utak állapotának javítására.

– Nagyon fontos hangsúlyozni a technológiát, mert sokan azt gondolják, hogy ez a kátyúzás arról szól, hogy egy-két lapát bitument belerakunk egy kátyúba, de nem. Az önkormányzat igyekszik évről évre javítani az utakat, és nem csak mennyiségileg, hanem minőségi javításra törekszünk. Ez a technológia jól bevált más városokban is. – mondta Dr. Szén Gabriella önkormányzati képviselő

Most több olyan úthiba is javításra kerül, amelyet a lakosok jelentettek be. Dr. Szén Gabriella hangsúlyozza: ha valaki bármilyen problémát észlel, legyen az padrongálás, vagy szeméttel, közvilágítással kapcsolatos észrevétel, a megújult városi honlapon jelezzék ezt az önkormányzatnak.

Ide lehet bejelentést tenni olyan úthibákról is, ami jelenleg még nincs körberajzolva, javítása nincs betervezve. Ahol pedig már zajlik a munka, a sofőröknek óvatosabban kell közlekedniük, hiszen már nem egy eset történt, amikor az autós belehajtott a kátyúba, és a járműjében kár keletkezett.

– Én arra kérném a sofőröket, hogy közlekedjenek óvatosan, és próbálják a kátyúkat kikerülni, mert így, hogy az aszfalt el van vágva, bizony károkat tud okozni a gépjármű gumiabroncsaiban. A javítások helyén harmincas tábla van kihelyezve, illetve figyelmeztetés a munkavégzésre. – mondta az önkormányzati képviselő.

A munkálatok nagy hanghatással járnak, ezért a képviselő kéri a lakók megértésék és türelmét. Az első ütemben, június végéig mintegy 50 utcában történik meg a balesetveszélyes úthibák javítása, a tervezett munkák várhatóan októberig tartanak.


Az Aktuális napi hírei (2021-05-26 )

Tovább az archívumra