Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Élményt gyereknapra: sárkányt eregettek a Rákóczis diákok

Élményt gyereknapra: sárkányt eregettek a Rákóczis diákok

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Sárkányt eregettek, és sportvetélkedőn mérhették össze ügyességüket a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 4. c osztályos diákjai. A szabadtéri rendezvényt a közeledő gyermeknap alkalmából szervezte meg a gyerekek osztályfőnöke.

Csak úgy zizegnek a papírsárkányok, ahogy alájuk kap a Kálváriadomb szele. A Mátra és a Sárhegy ölelésében tartottak gyereknapot a rákóczis 4. osztályos diákok. A sárkányreptetés élményét adta ajándékba diákjainak Tariné Surányi Ilona osztályfőnök.

– Nagyon nehéz már olyan ajándékot adni ami értékes is, meg is marad, mert nagyon sok mindent kaptam a szülőktől, ezért úgy gondoltam élményt. Mi lehet ez a Covid idején, kijövünk egy nagyon szép helyre, körbe vesz bennünket a Mátra és a gyerekek azt teszik, amit szeretnének. Gyermekkoromra emlékezve, sárkányreptetés, mert ők már nem igazán tudják, hogy mi az. – mondta Tariné Surányi Ilona, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola és AMI pedagógusa.

A sárkányok nagy részét a gyerekek saját kezűleg készítették szüleik vagy nagyszüleik segítségével.

A sárkányeregetés élményén túl tollasoztak, sportversenyen mérték össze ügyességüket a gyerekek, sőt egy kellemes piknikezésre is volt lehetőség.


Az Aktuális napi hírei (2021-05-26 )

Tovább az archívumra