Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Enyhített a Volán és a MÁV is, nem kötelező a maszk a szabadtéren lévő megállóhelyeken, peronokon

Enyhített a Volán és a MÁV is, nem kötelező a maszk a szabadtéren lévő megállóhelyeken, peronokon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Már nem kötelező az arcmaszk használata a szabadtéren lévő peronokon a MÁV állomásain és a Volánbusz megállóiban a járványügyi korlátozások enyhítésével összhangban. A közlekedési társaságok kiemelték: a vonatokon és a buszokon, valamint a zárt utasforgalmi helyiségekben továbbra is viselni kell a szájat és orrot eltakaró maszkot.

Többen még maszkban sétáltak és várakoztak a gyöngyösi buszpályaudvaron, sokan nem tudták még, hogy a Volánbusz és a MÁV újabb enyhítéseket vezetett be. A közlekedési társaságok ugyanis úgy döntöttek, hogy már nem kötelező maszkot hordani a szabadtéren lévő megállóhelyeken, peronokon, de zárt térben, valamint a buszokon, vonatokon továbbra is kötelező a maszk viselése a hatodik életévét be nem töltött kiskorúak kivételével.

Kiemelték: a járatokon továbbra is ellenőrzik a maszkviselési kötelezettség betartását. A szabályszegő utast először figyelmeztetik, amennyiben a felszólítás ellenére sem hajlandó együttműködni, 8000 forintos pótdíjat szabhatnak ki, illetve ki is zárhatják az utazásból. További ellenszegülés esetén pedig a vonatok személyzete rendőri segítséget is kérhet, hogy a renitens utassal szemben intézkedjen és feljelenést tegyen.

A MÁV-Volán-csoport vállalatai továbbra is arra kérik utasaikat, hogy tartsák be a közegészségügyi előírásokat, a sorban állás és személyes érintkezések csökkentése érdekében pedig továbbra is részesítsék előnyben az elektronikus jegy- és bérletvásárlási lehetőségeket.


Tovább az archívumra