Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Azonnali kezdéssel is várják a fiatalokat diákmunkára

Azonnali kezdéssel is várják a fiatalokat diákmunkára

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Akár azonnali kezdéssel is munkába állhatnak a diákok a kereskedelmi, gyártási, valamint a vendéglátási szektorban. A fiatalok munkájára nem csak igény, hanem szükség is van a különböző területeken – mondják a szakemberek. Bruttó 1000-1200 forintos órabérrel várják a diákokat.

Akár bruttó 193 ezer forintot is kereshet havonta az a fiatal, aki most jelentkezik diákmunkára – mondta televíziónknak az egyik iskolaszövetkezet területi igazgatója. Nagy az igény a diákmunkásokra, akik számos munka közül válogathatnak. Kaluzsa Attila szerint a fiatalok már az újraéledő vendéglátás területén is találhatnak állást, de továbbra is népszerű lehet a gyári munka.

– A kereskedelem, a másik pillér a gyártó cégek, a harmadik pillér pedig a vendéglátás-idegenforgalom. Itt a Mátrára is gondolok, az ott található szabadidőparkok, szállodák is idetartoznak. Ezek azok a területek, amik most a nyitás kapcsán lehetőséget kínálnak a diákok számára. – mondta Kaluzsa Attila, a Fürge Diák Iskolaszövetkezet kelet-magyarországi területi igazgatója.

Egyes területen akár azonnali kezdéssel is várják a fiatalokat – mondja Kaluzsa Attila, aki hozzátette: a nyitás következtében a fiatalok munkájára nagy szükség lehet a különböző területeken.

– Most a kereskedelemben, illetve a gyorséttermek kapcsán egy élénk igény figyelhető meg. Tehát ha én nappalis diákként úgy döntök, hogy kipróbálom magam például egy gyorsétteremben, akkor azt gondolom, hogy akár aznap és másnap is számíthatok arra, hogy felhívnak a regisztráció napján, hiszen itt jelenleg is aktív toborzás folyik. – mondta a Fürge Diák Iskolaszövetkezet kelet-magyarországi területi igazgatója.

Kaluzsa Attila elmondta: szülő hozzájárulásra, valamint a nappali státuszt igazoló matricával ellátott diákigazolványra is szükségük van a 18 év alatti munkavállalóknak.


Tovább az archívumra