Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Elfogták a tolvajokat

Elfogták a tolvajokat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy nap alatt két virágtolvajt is elfogtak a városrendészet munkatársai. Az egyik elkövető egy Jeruzsálem úti lakás ablakából vitt el egy virágládát, míg a másik a Könyves Kálmán tér parkjába frissen ültetett virághagymákat tulajdonított el. Az esetekről felvétel is készült. Az egyik elkövetőt feljelentették, míg a másik pénzbírságot kapott.

Csak a virágok helye látszik ezekben a közterületi virágládákban. Néhány nappal ezelőtt számoltunk be róla, hogy a dombra vezető utcákban tucatjával lopják a virágokat. De nem csak ezen a városrészen van jelen a probléma: a napokban egy férfi innen, a Jeruzsálem út 8. szám alatt található egyik lakás ablakából tulajdonított el egy virágládát, az esetről felvétel is készült.

– A Jeruzsálem útról egy lakó jelezte részünkre, hogy az ablakában lévő cserepes virágot eltulajdonították, erről készült egy kamerafelvétel, amit a kollegák megvizsgáltak. Azonosították az elkövetőt, akit otthonában megtaláltak és feljelentést kezdeményeztek ellene. – mondta Ferenczy Dániel, a Gyöngyösi Városrendészeti Igazgatóság igazgatója.

Ez pedig már a Könyves Kálmán tér, itt még a tolvaj lábnyomai is látszanak az ágyásban, ahová a nemrégiben ültettek virághagymákat. Az elkövető fényes nappal gondolta úgy, hogy eltulajdonítja a hagymákat, azonban egy környéken lakó ezt észrevette, és az alábbi fotót továbbította a rendészetnek.

– Szintén egy lakó látta, hogy az ott lévő parkban a virághagymákat egy hölgy kiszedegeti a földből. Erről fényképfelvételt készített, amelyet továbbított a rendészetnek, akik azonosították az elkövetőt. – mondta a Városrendészeti igazgató.

Ellene pénzbírságot szabtak ki. Ferenczy Dániel azt mondja: amennyiben bárki hasonló esettel találkozik, akkor értesítse a városrendészetet.


Tovább az archívumra