Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Vissza áll a rend, elindulnak a rendezvények a Művelődési Központban is

Vissza áll a rend, elindulnak a rendezvények a Művelődési Központban is

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Lassan visszaáll a megszokott élet a Mátra Művelődési Központban. Május 10-e óta a csoportok védett tagjai is próbálhatnak a házban, a nyitásra pedig két kiállítással is készültek, de lesz gyerekelőadás, és a labdarúgó Eb-re is szerveznek programokat.

Így örült egymásnak a karantén után a legkisebb BlackJam-es csoport. Ők már gőzerővel készülnek a szombati versenyükre. A legtöbb városi csoport újra a megszokott rend szerint próbálhat a művelődési házban.

– Nagyon-nagyon boldogok vagyunk, hogy végre itt lehetünk, már csak azért is, mert mikor átvettük ezt a termet, akkor még éreztük a festékszagot, és rögtön utána már el is kellett hagyni a művelődési házat a Covid miatt. Most, hogy visszajöttünk, már teljes a boldogság. – mondta Tóth Krisztina „Krinya”, a BlackJam Tánciskola vezetője.

A legtöbb csoport ki volt éhezve a találkozásra. Szervezői oldalról viszont még mindig nem könnyű előre gondolkodni, hiszen napról napra változnak a rendelkezések. Jelenleg – ahogy ez látszik a bejárati ajtón is – csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők léphetnek be a művelődési központba.

– Akiknek nincs védettségi igazolványuk, azok jelen pillanatban még nem jöhetnek be a művelődési házba, ezért a városban az üzletek kirakataiban is készültünk egy kiállítással, a Szempont Fotókör és Kalácsi René alkotásaiból láthatnak egy tárlatot, illetve itt bent a művelődési házban is Kötetlenül címmel a szempont Fotókör kiállítását tekinthetik meg a vendégeink. – mondta Nagy Andrea, a GYÖNGYÖK Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. igazgatója.

Az első előadás a Pódium Színház zenés népmesejátéka lesz vasárnap, de már megkezdődött a jegyárusítás más koncertekre is. Sőt a jelenlegi állás szerint a Mátrai Bornapokat is szeretnék megtartani, július 23-a és 25-e között. A június 11-én kezdődő labdarúgó Európa-bajnokságot pedig igazi közösségi élményként nézhetik a focirajongók a művelődési központ előtt elhelyezett 3×7 méteres kivetítőn.

– Arra gondoltunk, hogy biztosítsunk erre egy lehetőséget, hogy egy kivetítőn közösségi élményként nézhessék a lakosok a mérkőzéseket. Azt találtuk ki, hogy idehozzuk a művelődési központ elé, mert, hogyha eső van, akkor a szabadtéri rendezvények mindig problémásak, így van ez a kivetítőn keresztüli meccsnézéssel is. Tehát ha eső van vagy esőre áll az idő, akkor itt bent a művelődési központ aulájában ugyanúgy tudjuk bonyolítani a programokat. – mondta Válik István, a Mátra Művelődési Központ rendezvényszervezője.

Ez alatt az egy hónap alatt lesznek még a focival kapcsolatos pódiumbeszélgetések, filmvetítések és koncertek is. A programok látogatása a hatályos kormányrendelet szerint védettségi igazolványhoz kötött.


Tovább az archívumra