Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Rákóczisok évzáró táncgálája

Rákóczisok évzáró táncgálája

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megtartotta idei táncgáláját a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola. Az eseményen a balettól a néptáncon keresztül a modern és társastáncokig láthattak koreográfiát a nézők. A gála minden évben egyben a növendékek záró vizsgája is, amit interneten élő adásban is tudtak követni a szülők.

Az iskola művészeti profiljából adódóan kiemelt hangsúlyt kap a gyerekek táncművészeti képzése. A gyerekek balett- és néptánc tanszakon tanulnak, aminek az eredményét minden tanév végén, a táncgálán láthatja a közönség. Szerencsére idén nem maradt el a gála, amit a gyerekek már nagy izgalommal vártak.

– A gyerekek nem vizsgaként tekintenek a fellépésre, hanem nekik az a lényeg, hogy be tudják mutatni a tudásukat. Ez körülbelül olyasmi, mint amikor a sportoló készül a versenyre és utána soha nem tudja megmutatni, hogy mit tudott, vagy egy festő, aki nagyon tehetséges, de csak otthon festeget magának és senki nem látja. A gyerekek ezt szerették volna, és mi ezt éreztük, mert visszajöttek a jelzések a tanárok felé. – mondta Kurucsai József, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda igazgatója.

Nem is csoda, hogy hiányzott a gyerekeknek a fellépés, hiszen tavaly sem tudták megmutatni tudásukat, sőt a versenyek is elmaradtak. Most volt olyan csoport is, amely több műsorszámmal készült.

– Minden osztályunk fellépett, volt olyan csoport, aki többször is, sőt a nyolcadikosoknak mindig megszoktuk engedni, hogy utoljára búcsúzóul saját koreográfiát is bemutathattak, aminek szintén nagy sikere volt. – mondta Kurucsai József.

Ahogy a többi produkciónak is. A gála bevétele az iskola alapítványához kerül, amiből a gyerekek fellépéseit, versenyeztetését támogatják.


Tovább az archívumra