Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Újra megtelik a Főtér, egy év kihagyás után ismét megrendezik a Mátrai Bornapokat

Újra megtelik a Főtér, egy év kihagyás után ismét megrendezik a Mátrai Bornapokat

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egy év kihagyás után ismét a mátrai boroké és a fellépőké lesz a főszerep Gyöngyös Fő terén. Pénteken veszi kezdetét az idei Mátrai Bornapok, ahol húsz borászat képviselteti magát, és többek között az idei városbort is meg lehet kóstolni. A vírus miatt a zenés-táncos rendezvényekre még mindig vonatkoznak szabályok, a színpad előtti kordonnal lezárt területre csak védettségi igazolvánnyal lehet belépni, de a tér legnagyobb része szabadon látogatható mindenki számára.

Busaman és Sena, az Irie Maffia két énekese két éve is remek hangulatot adott a Mátrai Bornapoknak. Idén ugyan mások, de biztosan elhozzák a szabadság érzetét Gyöngyösre, ahol a tánc mellé megannyi szórakozás jut, és nem szabad megfeledkezni a mátrai borokról sem. Idén húsz borász várja a szórakozni vágyókat, akik többek között az idei városbort is megkóstolhatják.

A közösségi élmény megteremtése talán még sosem volt ennyire fontos, mint most – mondta Nápolyi című műsorunkban a Mátra Művelődési Központ rendezvényszervezője.

– Idősnek, fiatalnak, lágy zenére vágyónak, buli zenére vágyónak, rock zenére vágyónak, tehát tényleg igyekszünk mindenkit megfogni, a gyerekektől kezdve az időseken át mindenkit. A nagy-nagy fellépőket ki kell emelni, pénteken Republic, szombaton Road, vasárnap pedig Kowalsky meg a Vega fog zenélni. – mondta Válik István, a GYÖNGYÖK Mátra Művelődési Központ rendezvényszervezője.
Rajtuk kívül érkezik Szulák Andrea, a Padödő, az I’m Dorothy, a Nyughatatlan és az Empty Pubs is.

Bár a szolgáltatások legnagyobb területén a vírushelyzet javulása enyhítéseket hozott, a zenés-táncos rendezvényeken azonban továbbra is van szabályozás.

– Próbáltuk a legkisebb rossz megoldást elővenni, viszont nyilván a szabályoknak meg kell felelnünk. A kormányrendeletnél nagyobb, vagy erősebb szabály nem nagyon van ma Magyarországon, úgyhogy a színpad előtti nézőtér le lesz kordonozva, és oda védettségi igazolvánnyal lehet bejutni, de természetesen a Fő tér egészére be lehet jönni mindenféle korlátozás nélkül. – tette hozzá Válik István.

Így a játékokhoz, a borászokhoz és vásárokhoz is. Mint az a pénteki műsorunkban is elhangzott: a vírus miatt nehéz helyzetben voltak a rendezvényszervezők, hiszen többször módosítottak a szerződéseken, de amint a kormány enyhített, a lehető legkorábbi időpontra mindent előkészítettek.


Tovább az archívumra