Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Az anyatejes táplálás népszerűsítése a cél

Az anyatejes táplálás népszerűsítése a cél

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Augusztus elseje az anyatejes táplálás világnapja 1992. óta. A világnap célja, hogy felhívja a figyelmet az anyatej fontosságára, valamint arra, hogy a szoptatás nem csupán a gyermek táplálása, hanem az anya és gyermek későbbi személyes kapcsolatában is döntő jelentőségű. Gyöngyös Város Önkormányzata ünnepség keretében köszöntötte az anyatejet leadó édesanyákat.

Augusztus első hete a szoptatás hete. Az anyatej a baba legfontosabb tápláléka, erre hívják fel a figyelmet, de a születésről, az élet kezdetéről is szól ez a nap – mondta ünnepi beszédében Kárpáti István alpolgármester, aki hozzátette, az édesanyák mellett köszönet illeti meg mindazokat, akik részt vesznek az anyatejes táplálás folyamatában.

Gyöngyösön 55 éve működik anyatejgyűjtő állomás, ami jelentős segítség a kismamáknak, hogy a csecsemők legalább 6 hónapos korukig anyatejet kaphassanak. Jelenleg 18 tejleadó édesanya van, de szeretnék, ha ennél többen adnának le és vennék igénybe ezt a segítséget – tette hozzá Bankáné Gergely Katalin asszisztens.

Kocsis Erika két gyermekes édesanya azt mondja, nagyon fontosnak tartja az anyatejes táplálást, sőt azokra is gondol, akik saját maguk nem tudják szoptatni babájukat.

Az ünnepségen résztvevő Bárdosné Kocsis Éva elmondta, önkormányzati képviselőként is elkötelezett híve az anyatejes táplálás népszerűsítésének, mert gyermekei születésekor mindkét oldalt megtapasztalta.

A rendezvényen az anyatejgyűjtő állomás asszisztenseinek példaértékű és felelősségteljes szakmai munkáját oklevéllel köszönték meg.


Tovább az archívumra