Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Kazánházat és hőközpontokat korszerűsítenek

Kazánházat és hőközpontokat korszerűsítenek

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Megkezdődött az Olimpia úti kazánház felújítása és ezzel párhuzamosan két tízemeletes lakóépület hőközpontjának korszerűsítése a Mérges úton. A munkálatokat a Városgondozási Zrt. végzi uniós, illetve önerős forrásokból.

A régi, közel 45 éves kazánt már el is bontották és két újra cserélik az Olimpia úti kazánházban. Egy európai uniós pályázatnak köszönhetően valósulhat meg a beruházás 25 millió Ft-ból, mely során jelentősen korszerűsödik a szolgáltatás.

– Ez egy kondenzációs kazán a mai kornak megfelelően, ami hatékonyabb lesz. Ezt a kazánt főleg a nyári időszakra szántuk, ide nagy teljesítményű kazánok vannak beépítve, amik nyáron nincsenek kihasználva. – mondta Polonkai Béla, a Városgondozási Zrt. távfűtési részlegvezetője.

Innen, az Olimpia út és környékének közel 800 lakását látják el meleg vízzel és távfűtéssel. A nyári gázszünettel igyekeztek összekapcsolni a szolgáltatás szüneteltetését, így itt a későbbiekben már zavartalan lesz a szolgáltatás – tette hozzá Polonkai Béla. A munkálatokkal november elején kell a vállalkozónak végezni. Ezzel párhuzamosan önerőből, összesen 16 millió Forintból végzik el két Mérges úti társasház hőközpontjának a felújítását is.

– Mérges úti körön lesz még beruházásunk, két 9 emeletes épületnél fogunk hőközpontot felújítani, 40 éves hőközpontról van szó. Ez érint kb. 160 lakást, ami még ebben az évben várható. – mondta Polonkai Béla.

Az ezekből a hőközpontokból szolgáltatást igénybe vevő lakók számíthatnak még néhány napos üzemszünetre, amiről előtte tájékoztatják őket – tudtuk meg a szakembertől. Előreláthatóan szeptember közepére végeznek a munkálatokkal.


Tovább az archívumra