Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Pincetúra, borkóstoló első alkalommal a farkasmályi Borudvaron

Pincetúra, borkóstoló első alkalommal a farkasmályi Borudvaron

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Első alkalommal rendezték meg a farkasmályi Borudvart. A két napos POP-UP borfesztiválra érkezők kiváló mátrai és bükki borokat kóstolhattak, részt vehettek történelmi pincetúrán, és kulturális programokból sem volt hiány.

Nagyon sokan történelmi pince bejárással kezdték Farkasmályban, a Borudvar rendezvényein való részvételt. Akik elindultak a pincerendszer bejárásával egybekötött borkóstolón, kíváncsian hallgatták Orbán Tamást.

Borkedvelő társaságok célirányosan érkeztek a rendezvényre, egy budapesti csapat már tavasszal eltervezte, hogy részt vesz a Borudvaron.

Már akkor eldöntötték, hogy itt a helyük – tette hozzá Zsilinszky Judit, és már a rendezvény első napján kiderült, nem okoztak csalódást a mátrai borok.

De nem csak gyöngyösi, mátrai, hanem bükki borokat is kóstolhattak a borkedvelők, vendégborászt is hívtak a szervezők.

A borok mellé finom falatok, sajtkülönlegességek is dukáltak, a hagyományos ételek mellett pedig street food gasztro finomságokat is kóstolhattak. A főszervező azt mondja, már évekkel ezelőtt megszületett a fejében a rendezvény gondolata.

Akik eljöttek azoknak a futó zápor sem szegte kedvét péntek délután, a Mátra vonulatának látványát egy szivárvány még lenyűgözőbbé tette.


Tovább az archívumra