Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Koszorúzás és elismerés átadó a Bányásznapon

Koszorúzás és elismerés átadó a Bányásznapon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Továbbra is a térség meghatározó szolgáltatója marad az MVM Mátra Energia Zrt. és a Mátrai Erőmű bányája. Ezt a visontai bánya igazgatója mondta a 71. bányásznap alkalmából rendezett ünnepségen. Bóna Róbert és a cégcsoport vezetői az ünnepi beszéd után megkoszorúzták a bányász hősök emlékművét, majd átadták a dolgozói elismeréseket.

Térzenével kezdődött a 71. bányásznap Visontán. A bányász hősök emlékművénél Bóna Róbert, a Mátrai Erőmű Zrt. visontai bányaigazgatója mondott ünnepi beszédet.

– Ezen a napon üdvözöljük a bányász szakmát, azt a szakmakultúrát, ami nélkül nincs ipari tevékenység, nincs gazdasági fejlődés. – mondta Bóna Róbert, a Mátrai Erőmű Zrt. Visonta Bányájának igazgatója.

A bányaigazgató azt mondta: a cég a következő évekre elkészítette a gazdálkodási tervét, amivel majd rugalmasan tudják biztosítani a tüzelőanyag ellátását.

– A Mátra az elmúlt évben megtervezte az ötéves gazdasági tevékenységét, olyan üzleti tervet készített, amelyben a 200 megawattos blokkegységek kaptak szerepet, és az ellátásbiztonság szem előtt tartásával, kétbányás tüzelőanyag kiszolgálás került betervezésre. – mondta a bányaigazgató.

Bóna Róbert kiemelte, a Mátrai Erőmű a jövőben is biztosítja a bányászok megélhetését.

– Az MVM elkötelezett a foglalkoztatásban és a projektjei is azt szolgálják, hogy 2025-öt követően is megfelelő életteret, megélhetési lehetőséget biztosítson az itt maradók számára. A bányászati tevékenység a 2020-as év végéig fennmarad, mivel mind Visontán, mind Bükkábrányban a visszamaradt bányaterek tájba illesztése, az utómunkálatok jelentős ráfordításokat, munkaerőt fognak igényelni. – mondta Bóna Róbert.

Az ünnepi beszéd után a cégcsoport vezetői és a szakszervezet képviselői megkoszorúzták a bányász hősök emlékművét, majd a cég visontai éttermében átadták a dolgozói elismeréseket. Az átadó ünnepség után pedig egy állófogadásra várták az esemény résztvevőit.


Az Aktuális napi hírei (2021-09-06 )

Tovább az archívumra