Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Koncert, szűrés és bemutató várta az érdeklődőket a Civil napon

Koncert, szűrés és bemutató várta az érdeklődőket a Civil napon

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A régi résztvevők mellett új szervezetek is képviselték magukat azon a Civil Napon, amelyet a Mátra Honvéd Kaszinó Kulturális Egyesület szervezett Gyöngyösön. A civil szervezetek standjai mellett sok más program is várta az érdeklődőket.

Veteránautó-bemutatón, koncerten és ingyenes egészségügyi szűrővizsgálaton is részt vehettek mindazok, akik kilátogattak a Mátra Honvéd Kaszinó szervezésében a Civil Napra. A szervezetek képviselői a színpadon bemutatkoztak a jelenlévőknek, és bárki odamehetett személyesen is beszélgetni a felállított standokhoz. Az egésznapos eseményen egészségügyi szűrésre is lehetőség volt, amelyre összesen 131 sorszámot adtak ki. Egy ember esetében ez több vizsgálatot is jelentett, így a szakemberek összesen 600 vizsgálatot végeztek el egy nap alatt.

– Szájüregi és bőrrák szűrést végeztünk, általános állapotfelmérést, illetve érfal rugalmasság vizsgálatot és mindenkinek megmértük a vérnyomását is. – mondta Vajda Márta, rák ellen, az emberért, a holnapért Alapítvány igazgatója.

A rák ellen, az emberért, a holnapért Alapítvány igazgatója a szűrővizsgálatok fontosságára hívta fel a figyelmet.

– Akkor is nagyon fontos a szűrés, ha mindenki negatív eredményekkel megy el, de amikor kiszűrés történik, tehát itt a szájüregi részen is és a bőrvizsgálaton is volt két-két azonnali ellátást igénylő daganatos elváltozás. – mondta Vajda Márta.

A könyvtárudvar színpadán többek között a DVD gitárduó is fellépett, Bor és Szerelem című műsorukkal. Nagy Tibor Wyrágh, a Civil Nap főszervezője így zenészként is résztvevője volt az eseménynek.

– Szabó Dénes barátommal sikerült megnyerni a hegyközség által meghirdetett bor-vers megzenésítést, egy Petőfi verssel nyertünk, és hát ennek örömén ezt is elő fogjuk adni, meg tettünk hozzá egy-két más dalt is. – mondta Nagy Tibor főszervező.

Szintén zenés produkcióval lépett fel a Kaszinó Team.

– Régi slágerekből álló dalcsokrot hoztunk. Abszolút tényleg a legismertebb dalokat a 60-as, 70-es, 80-as évekből akár. – mondta Szabó György Richard, a Kaszinó Team zenei vezetője.

A Kaszinó Team után fellépett még többek között a Dirty Barbies rock együttes is, így még az esti órákban is akadt látnivaló a Civil Nap színpadán.


Tovább az archívumra