Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Új játszótér épül Mátrafüreden

Új játszótér épül Mátrafüreden

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A tervek szerint év végén elkezdődik a mátrafüredi parkerdő 80 millió forintos fejlesztése. A kisebbek számára kialakítanak egyebek mellett egy „Öreg néne őzikéje” elnevezésű játszóteret és egy tanösvényt, a nagyobbak pedig szabadtéri fitneszeszközöket próbálhatnak majd ki. Kihelyeznek továbbá több mint egy tucat padot, szeméttárolókat, és egy illemhelyiséget is kialakítanak.

Ezen a területen valósul meg a közeljövőben a parkerdőfejlesztés Mátrafüreden – mutatja Faragó Tamás részönkormányzat-vezető. Egyebek mellett erdei tornapálya, „Öreg néne őzikéje” játszótér és tanösvény is várja majd az odaérkezőket.

A projekt teljes költsége csaknem bruttó 80 millió forint, melyhez többletforrást is kellett biztosítani.

– A fának az ára, vasnak az ára, nagyon sok minden ára felcsúszott, és a pályázat elején nem ugyanezzel az árral számoltak, ezért a múlt héten a képviselő testületnek 13 millió forintot hozzá kellett tenni a projekt megvalósulásához. Ez a projekt önmagában nem csak egy játszóteret tartalmaz, hanem nagyon sok közjóléti dolgot itt az erdőben, amely padokat, újabb kukatárolókat, egy védőházat is fog majd tartalmazni. – mondta Faragó Tamás, a Mátrafüredi Részönkormányzat vezetője.

Egy másik, közel 300 m2- es gumialapzattal ellátott játszótér is épül majd itt, mely a Bene vár elnevezést kapja.

Továbbá a fitneszpálya melletti részen egy illemhelyiséget is kialakítanak, ami hiánypótlónak számít a népszerű településen.

– Nagyon nagy problémát okoz, hogy az ideérkezők az erdőt használják nagyon sok esetben, és maguk után hagyják a papír zsebkendőket, sajnos ez egy nagyon csúnya látványt nyújt, úgyhogy ezúttal is szeretném kérni a felnőtteket, hogy próbálják meg úgy időzíteni a szükségleteket, hogy vagy menjenek el a kiszolgáló sorra, éttermekbe, hogy ne legyen itt piszkítás az erdőben. – mondta Faragó Tamás.

A tervek között szerepel még egy játszóvár, kihelyeznek 15 darab padot, és tűzrakóhelyek is várják majd a társaságokat.

A munkálatok várhatóan még idén elkezdődnek, és a tereprendezéshez elengedhetetlen lesz néhány fa kivágása is, ez azonban elenyésző – szögezte le a részönkormányzat-vezető.


Tovább az archívumra