Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Nyitott templomok napja

Nyitott templomok napja

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Abasártól Gyöngyöstarjánon át Vizsolyig mintegy kilencven templom szervezett programot a Nyitott templomok napja rendezvény keretében az Ars Sacra Fesztivál alatt. A Gyöngyöstarjáni Önkormányzat is csatlakozott az eseményhez, és a Mindenszentek Templomában tartottak egynapos rendezvényt, melynek záróeseménye a gyöngyösi Cantare Vegyeskar hangversenye volt.

Tizenötödik alkalommal rendezték meg a Nyitott templomok napját, melyhez idén Gyöngyöstarján is csatlakozott. Ez alkalomból több programot is szerveztek – mondta Farkas Melinda művelődésszervező.

– Korábban már kiírtunk erre az alkalomra egy rajzpályázatot a gyerekeknek Jézus csodái címmel, erre a pályázatra csak a településről 50 gyerek pályázott és ennek volt az eredményhirdetése. – mondta Farkas Melinda, gyöngyöstarjáni művelődésszervező.

A Mindenszentek Templomában a Cantare Vegyeskar hangversenyét hallgathatták az érdeklődők.

Farkas Melinda hozzátette: a választás nem volt véletlen, hiszen ebben a kórusban több gyöngyöstarjáni is énekel, akik örömmel fogadták a meghívást.

– Szerencsénk volt, hogy a július végi műsorunk ide illett, és nem kellett gondolkoznom, hogy elfogadjam a meghívást – örömmel tettünk eleget. – mondta Kalocsainé Csillik Mária, a Cantare Városi Vegyeskar karmestere.

A karmester azt mondta: a Covid miatt másfél évig hallgattak, de öröm volt újból fellépni, így ha nem szól közbe a negyedik hullám, akkor új műsort tanulnak be.

– Tudatosan van egy ilyen repertoárunk, hogy nem csak az úgynevezett komolyzene szemelvényből válogatunk, hanem nyitunk az értékes könnyűzene felé is. – mondta Kalocsainé Csillik Mária.

Egyébként a nemzetközi program célja minden évben az, hogy színes kulturális programokon keresztül megmutassák, hogy a templom falai mögött élő hagyományok és közösségek vannak.


Tovább az archívumra