Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szeptember 15-ig igényelhető a parkolókártya

Szeptember 15-ig igényelhető a parkolókártya

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Szeptember 15-ig lehet kérni és megújítani a parkolókártyákat a feltételekhez kötött parkolási zónákhoz. Ilyen például a Koháry út környéke, a toronyház és környéke, valamint a mátrafüredi parkoló zónák. Fontos változás, hogy ezek kiadása már nem a Városrendészetnél zajlik, hanem a hivatalban lehet átvenni.

Aki nem rendelkezik engedéllyel, az ezeken a gyöngyösi területeken gépjárművel 7:00 és 19:00 között, a mátrafüredi részen pedig egész nap legfeljebb 2 órán keresztül parkolhat, amit egy a szélvédő mögé elhelyezett parkolóórával kell jeleznie. Azonban ha letelt ez az idő, vagy valaki nem megfelelően használja az órát, azzal szemben hatósági eljárás indulhat.

– Magába az ellenőrzésbe semmilyen típusú változás nincs, ugyanazt a 3 zónát fogjuk ellenőrizni, az Autóbusz állomásnál a Koháry út és környéke, a Toronyház és környéke, illetve a Mátrafüreden lévő parkoló zónákat. Ezek mind feltételhez kötött várakozási övezetek. – tájékoztatott Ferenczy Dániel, a Városrendészeti Igazgatóság igazgatója.

Akik az érintett területeken laknak, korlátlan várakozásra jogosító parkolókártyát igényelhetnek. Az engedélyt a várakozási övezetekben található lakóingatlanok tulajdonosai, bérlői vagy használói jogosultak igényelni, továbbá a várakozási övezetben székhellyel, telephellyel rendelkező vállalkozások. Fontos, hogy akik már eddig is rendelkeztek a parkolókártyával, azoknak is szükséges megújítani, hiszen ezek egy évig érvényesek.

– Annyi változás van, hogy most a kérelmeket a Városrendészet irodájába várjuk, email-en vagy személyesen, de már maga a kártya kiadását a polgármesteri hivatalban tudják átvenni szeptember 15-től az ügyfelek, úgy hogy minden esetben az elkészült kártyáknak a kiadása már ott lesz érvényes az ügyfélszolgálatnál. – mondta Ferenczy Dániel.

A parkolási engedély iránti kérelmeket szeptember 15-ig lehet leadni, az ehhez szükséges nyomtatvány letölthető a város honlapjáról, a gyongyos.hu weboldalról.


Tovább az archívumra