Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Fejlesztésekről döntöttek a rendkívüli testületi ülésen

Fejlesztésekről döntöttek a rendkívüli testületi ülésen

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Újabb 50 millió forintból folytatódnak a városi fejlesztések, tovább korszerűsítik a közvilágítást, megújul a Jeruzsálem Úti Bölcsőde konyhája és az Olimpia úti orvosi rendelők – egyebek között erről döntöttek a gyöngyösi képviselők a testület rendkívüli ülésén.

Módosította a város idei költségvetési rendeletét a képviselő-testület az október 11-én megtartott rendkívüli ülésen. A módosításban 50 millió forintos fejlesztési keretet hagytak jóvá, amelyből fontos beruházások valósulhatnak meg a városban. Az ülésen kiderült: az önkormányzat általános tartaléka továbbra is jelentős, mintegy százmillió forint, azonban továbbra is is óvatos, takarékos gazdálkodást terveznek folytatni.

Új LED-es lámpatestek felszerelésével folytatódik a közvilágítás korszerűsítése Gyöngyösön. A fejlesztés az északnyugati városrészt és Sástót érinti, ahol a beruházással teljes lesz a lámpacsere. Tavaly és tavalyelőtt több mint háromezer hagyományos lámpát cserélt le az önkormányzat korszerű LED-es világítótestekre. Az idei költségvetésben tízmillió forint áll rendelkezésre a munka folytatására.

Döntött a grémium a Jeruzsálem Úti Bölcsőde konyhájának, valamint az Olimpia út 10. alatti háziorvosi rendelők felújításáról is. A munkákat a Városgondozási Zrt. végezheti, a több mint 40 millió forintos konyhakorszerűsítés költségének felét egy az önkormányzat által benyújtott nyertes pályázat fedezi. Az több mint 21 millió forintos önerőt a város biztosítja. Az orvosi rendelők ugyancsak pályázati forrás segítségével újulnak meg összesen 38 millió forintból.

Még szeptember végén döntött a képviselő-testület arról, hogy egy új, Gyöngyös feliratot helyeznek el a belvárosban. Az óriás betűkből készülő városnév-feliratot a Szent Bertalan-templom és a zeneiskola között helyezik majd el. A szelfipontként is szolgáló új turisztikai feliratban a városi címer és logó színei jelennek majd meg.


Tovább az archívumra