Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Közösen ünnepelték a zene világnapját

Közösen ünnepelték a zene világnapját

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több helyi egyesülettel közösen ünnepelte a zene világnapját a Gyöngyösi Játékszín, amely tizenharmadik alkalommal készült zenés összeállítással a világnap alkalmából. A Mátra Művelődési Központban rendezett előadáson Dés László szerzeményeiből összeállított önálló est keretében léptek fel a Játékszín tagjai.

A Gyöngyösi Játékszín a zene világnapjára 2009 óta minden évben készül valamilyen zenés összeállítással. Ez a sor a koronavírus-járvány alatt sem szakadt meg, akkor a Mamma Mia című film legismertebb slágereit énekelték el a társulat tagjai. Idén pedig Dés László zeneszerző dalai ihlették meg a társulatot, akiknek komoly kihívást jelentettek a szerzemények.

– Nem is a zenét volt nagyon nehéz megugrani, hanem Bereményinek a szövegeit, mert Bereményi visszahoz motívumokat, dalszövegeket, másként fogalmaz meg, szóváltások vannak a szövegeiben és nagyon könnyen bele lehet zavarodni. Inkább ez okozott nehézséget, de azt gondolom, hogy ez a csapat pont az a csapat, akit ugyanúgy meg tudott érinteni és meg tudott fogni és talán tolmácsolni is ugyanolyan jól tudja majd ezeket a dalokat. – mondta Gyurosovits-Petheő Csilla, a Gyöngyösi Játékszín vezetője.

A helyi csoportok közül fellépett a Dance Land Táncstúdió, Gyöngyös Város Gyermekkórusa, a Ritmus Táncstúdió, az Attitude Táncműhely, a Sound of Spirit Énekegyüttes és a Black Jam Sportegyesület is.

– A flashmob óta ez az első fellépésünk, tavaly azzal zártuk az évet, nem volt gálánk a vírus miatt, nem volt alkalmunk felkészülni, de a flasmob és a régi nyár annyira bejött, hogy most már minden műsort ezzel a dallal zárunk emlékezve erre az időszakra, hogy mennyire vártuk már, hogy a színpadon lehessünk. – mondta Tóth Krisztina „Krinya”, a BlackJam Sport Egyesület vezetője.

A rendezvény meghívott vendége volt Sándor Péter színművész is, akivel Gyurosovits-Petheő Csilla, a Gyöngyösi Játékszín vezetője beszélgetett. A színművész szabadúszó, és az utóbbi évekig főleg vidéki színházakban lehetett látni. Ebben az évadban azonban letette a névjegyét ismét az Operettszínházban István szerepével, de szerepálmai közül a legfontosabbakról is beszélt.

– Volt ilyen a Júdás, azt is Győrben sikerült eljátszanom, a Sakk című musical, az István, a király is, mondjuk abban Koppányt szerettem volna mindig, de Koppányt eddig még egyszer sem játszottam el, mert már Torda is voltam és Istvánt játszom az Operettszínházban is, de nekem az álmaim nem konkrétan fogalmazódnak meg. – mondta Sándor Péter Honthy-díjas színművész.

A rendezvény egyik gyöngyszeme egy különleges hangszer és egy különleges művész volt.
Hajnal Melinda pánsípon hozott különleges zenei élményt a közönségnek.


Tovább az archívumra