Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Több, a szociális ellátásokhoz kapcsolódó szabályozását is módosította mai ülésén Gyöngyös Város Önkormányzata

Több, a szociális ellátásokhoz kapcsolódó szabályozását is módosította mai ülésén Gyöngyös Város Önkormányzata

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az átmeneti segély megadásánál belép az utalványozási rendszer, illetve szigorítják az ápolási díjak és a lakásfenntartási támogatások odaítélését is. Több hónapnyi vita után fogadták el a szilárdhulladék-kezelés díjának megváltoztatását a képviselők. A szolgáltató egy 10 százalékos áremelésre tett javaslatot április elsejétől érvényesítve, vagyis 3,30 Ft/liter + ÁFA lesz a szolgáltatás tarifája magánházaknál, társasházaknál pedig 2,97 Ft/l + ÁFA. Az önkormányzat arról is döntött, hogy felülvizsgáltatja a Gyöngyösről a cég által begyűjtött hulladék mennyiségét és az ehhez kapcsolódó kifizetéseket.

A lakásügyi rendelet módosítása kapcsán kiderült: az önkormányzati bérlakások esetében ma az önkormányzat, vagyis a bérbeadó fizeti be az üzemeltetési költségeket, és a hulladékkezelés díját. Extrém esetben azonban a szemétszállítás díja meg is haladja a bérleti díjat, ezért a hulladékkezelés szolgáltatás a továbbiakban külön lesz igénybevehető.

Miután módosult a szociális ellátásokról szóló törvény, lehetségessé vált a települések számára, hogy előírják a lakókörnyezet rendbentartását az ellátásokért cserébe. Gyöngyösön szeptembertől lépnek életbe bizonyos szigorítások az ápolási díjak odaítélésénél, a lakásfenntartási támogatást igazolásokért cserébe adják oda a rászorulóknak, és az átmeneti segélynél bevezetik az utalványozást.

A napirendek előtt az MSZP frakcióvezetője, Hiesz György sérelmezte a városi lapban legutóbb megjelent egyik írást, amelyben a mai polgármester az elődje által hagyott örökséget elemzi. A vita lezártával elhangzott: hamarosan a korábbi városvezetés is lehetőséget kap az újságban arra, hogy kifejtse álláspontját.

Faragó Zoltán


Az Aktuális napi hírei (2011-03-24 )

Tovább az archívumra