Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Sportra ösztönözték a városban élőket

Sportra ösztönözték a városban élőket

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Több százan vettek részt a Mozogj újra elnevezésű sportra ösztönző napon, amit a Mátra Művelődési Központ előtti téren tartottak. Az esemény célja, hogy a pandémia után újra az egészséges életmódra, valamint a sport szeretetére hívja fel az érdeklődők, leginkább a fiatalok figyelmét. A rendezvényen számos sportágat próbálhattak ki a résztvevők, többek között a boxot, a táncot, valamint a teqballt is.

Táncoltak, fociztak és többek között boxoltak is az érdeklődők a Mátra Művelődési Központ előtt tartott, Mozogj újra elnevezésű rendezvényen. Az esemény során a résztvevők különböző sportágakat próbálhattak ki. A cél, hogy a pandémia után újra mozgásra és sportolásra ösztönözzék a városban élőket, különösen a fiatalokat.

– Ez az életforma, amit a pandémia okozott, rádöbbentett mindannyiunkat arra, hogy milyen kevés tudomásunk van arról, hogy hogyan lehet mozogni úgy, hogy például nem kell hozzá edző, vagy nem kellenek hozzá olyan nagy eszközök, ami egyébként sajáttestsúlyos edzésekre is itt példát mutatunk. Tehát crossfit edzésekre is kaphatnak példát az idelátogatót. – mondta Nagy Andrea, a GYÖNGYÖK Gyöngyösi Kulturális Nonprofit Kft. igazgatója.

De számos egyéb sportág közül választhattak a résztvevők, így például a teqballt, a világhírű magyar labdajátékot is kipróbálhatták. Emellett a BlackJam Sportegyesület jóvoltából közös táncórán is részt vehettek a fiatalok. Az egyesület vezetője szerint a tánc az egyik legjobb mozgásforma.

– Szerintem a gyerekek nagyon tetszett, többen is jöttek, hogy csatlakoznának, mert nem is tudták, hogy ez ilyen jó, és hogy így megmozgatja őket. – mondta Tóth Krisztina „Krinya”, a BlackJam Sportegyesület vezetője.

A gyerekek rendkívül élvezték a különböző sportokat.

– Kipróbáltuk a táncot, a boxot, a rúdtácot is. Nekem a boksz tetszett a legjobban, illetve bicikliztünk is. – nyilatkozta Répás Lili, a II. Rákóczi Ferenc Katolikus Általános Iskola, Alapfokú Művészeti Iskola, Óvoda tanulója.

– Jó mozgás és jó időtöltés. – véli Hegede Patrik, az Arany János Általános Iskola tanulója.

Mint megtudtuk, a rendezvény folytatódik, hamarosan beltéri és vízi mozgásformákkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők.


Tovább az archívumra