Kezdőlap » Hírek - Aktuális » 12 új tagot avatott a Mátra Lions Club

12 új tagot avatott a Mátra Lions Club

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Egyszerre tizenkét új tagot fogadott sorai közé a Mátra Lions Club, amire a hazai Lions klubok történetében még nem volt példa. A világszövetségbe tartozó Mátra Lions Club is egyébként a nehéz sorsú emberek segítését tűzte ki célul, a közeljövőben például egy idős gyengénlátón segítenek, akinek egy olyan gyógyászati segédeszközt fognak beszerezni, amivel tud majd olvasni.

Városunk 1992 végén csatlakozott a Lions Clubok Nemzetközi Szövetségéhez, mely a nehéz helyzetben élő emberek segítését tűzte ki célul, ezen belül is kiemelten foglalkoznak a vakok és gyengénlátók, a gyermekek és diabéteszesek sorsával. A mátrai klub életében meghatározó nap volt az október 14-ei, hiszen egyszerre 12 új taggal bővültek, amire a hazai Lions klubok történetében még nem volt példa.

– Ez a jövő feladata, hogy mi merre induljunk majd tovább, de ez a létszám még, amit egy klubon belül meg lehet tartani, és hatékony munkát végezni. – mondta Kósa László, a Mátra Lions Club elnöke.

Hiesz György polgármester beszédében azt mondta, egy város minőségét az is megmutatja, hogy milyen civil szervezetek tevékenykednek az adott településen. Büszke arra, hogy Gyöngyösön sok évtizedes múltra visszatekintő szervezetek vannak, és ezeknek tagjai mind-mind élesztő kovászai a közösségnek.

– Higgyétek el, hogy az a szívből jövő munka, ami ehhez kell, ismerve titeket megvan, és remélem, a következő években is olyan nagyszerű munkáról lehet számot adni, mint minden évben. – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

Az eseményen jelen volt Dr. Fogarassy Csaba, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója, aki beszédében kiemelte: a Covid után az egyik legfontosabb teendő, hogy újra egymásra találjanak, és együttes erővel segítsenek másokon. Hozzátette: az új tagok ebben példaértékűek lehetnek a többi klub számára.

– Olyan energiával alakul újra, nagyon jó példa itt a gyöngyösi csapat, akik hamar elkezdték ezt a munkát, és olyan új energiával kezditek újra ezt a következő időszakot, ami minta lehet mindenkinek. – mondta Dr. Fogarassy Csaba, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója.

A kormányzó hozzátette: fontos számukra, hogy a fiatalabb generációt is segítsék és megszólítsák, így nyitni kell a campusok felé, hogy legyenek, akik továbbvigyék az oroszlánok zászlóját. Ebben pedig az egyik új tag nagy segítség lehet, hiszen szakmájánál fogva elsősorban egyetemistákkal foglalkozik.

– Úgy gondolom, hogy valamennyien, akik a mai napon az avatásban érintettek vagyunk, mindannyian a mindennapokban is teszünk a társadalomért, jószolgálati tevékenységet végzünk, és ez, hogy szervezett keretek között tud működni, azt gondolom, hogy ez sokkal több lehetőséget biztosít számunkra is arra, hogy ezt a tevékenységet széleskörűbben és nagyobb odaadással tudjuk tenni. – mondta Dr. Bujdosó Zoltán, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem Károly Róbert Campusának főigazgatója.

Az etikai kódex felolvasása után az új tagok eskütétellel és gyertyagyújtással pecsételték alá, hogy most már a lionizmus célkitűzéseit szem előtt tartva cselekszenek, majd pohárköszöntő keretében teljes taggá fogadták őket.


Tovább az archívumra