Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Játszva tanultak a múzeumban

Játszva tanultak a múzeumban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Költözz egy napra a múzeumba! – elnevezésű programsorozattal zárult a Múzeumok Őszi Fesztiválja Gyöngyösön. Az intézményben folytatott szakmai tevékenységekbe játékos formában nyerhettek bepillantást a gyerekek. Látványos kísérletekkel és múzeumpedagógiai feladatokkal várták az érdeklődőket.

Kézműves foglalkozások, látványos kísérletek, játékos múzeumpedagógiai feladatok – csak néhány a „Költözz egy napra a múzeumba” rendezvénysorozat programjaiból.

A gyerekek nagyon élvezték ezt a napot, Sára egyik kedvence a lepkevadászat volt.

– Össze kellett gyűjteni a pillangókat, és most ragasztottuk fel rájuk azt a cédulát, meg néztünk bogarakat. – nyilatkozta Tanárki-Fülöp Sára, az Eszterházy Károly Egyetem Gyakorló Általános, Közép, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet tanulója.

Gellértet pedig az élő állatok varázsolták el.

– Nagyon jók a foglalkozások, és az is tetszik, hogy vannak élő állatok. – mondta Farkas Gellért Balázs, a Gyöngyössolymosi Nagy Gyula Katolikus Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója.

A múzeum több pontján, például a természettudományi pavilon előtt is szerveztek programokat. Itt a gyerekek megtudhatták például azt, hogy meleg víz hatására hogyan viselkedik a jód.

Ennek a napnak a legfontosabb célja az, hogy a múzeumban folytatott szakmai tevékenységekbe játékos formában bepillantást nyerjenek a gyerekek. A nagysikerű Éjszakázz a múzeumban programsorozat utódja volt ez a mostani.

– A pandémia miatt nem tudtuk őket éjszakára behívni, így jött ez a program, hogy akkor ne éjszakára, hanem egy egész napra költözzenek be a múzeumba. Ennek az is a célja, hogy megmutassuk a gyerekeknek, hogy a múzeumban nem csak kiállítások vannak. – mondta Báryné dr. Gál Edit, a MTM Mátra Múzeuma igazgatója.

A Múzeumok Őszi Fesztiválja ezzel a programmal lezárult, összességében pedig elmondható, hogy nagyon nagy népszerűségnek örvendtek az egyes rendezvények – emelte ki a múzeumigazgató.


Tovább az archívumra