Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Szigorítanak az óvodákban

Szigorítanak az óvodákban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Az óvodákban, bölcsődékben is újra életbe lépnek szigorítások. A szülők csak maszkban léphetnek be az intézményekbe, kötelező a kézfertőtlenítés, és az öltözőkben egyszerre csak két szülő tartózkodhat. A járványügyi helyzet miatt arra kérik a szülőket, beteg gyermeket ne vigyenek az óvodákba, őket csak orvosi igazolással fogadják.

A bejáratnál fertőtlenítő lábtörlő és kézfertőtlenítő. Ismét bevezették a városi gyermekintézményekben a pandémiás intézkedési tervet. A szülőket ezúttal is óvatosságra kérik.

– A szülők számára kötelező a maszk használata óvodába jövetelkor, kérjük, hogy a két méteres távolságot tartsák be egymás között, ez azt is jelenti, hogy az öltözőkben egyszerre két szülő tartózkodhat, és kifejezetten csak az öltözködés idejéig tartózkodjon ott. – mondta Molnár Lászlóné, Gyöngyös Város Óvodáinak intézményvezetője.

A mosdókba és a csoportszobákba a szülők nem mehetnek be. Szappanos, alapos kézmosás, az ebéd után a fogmosással együtt ezt is megszokták már az óvodások, a szobákban pedig folyamatos a szellőztetés, a gyerekek pedig sok időt töltenek az udvaron. Az őszi időszakban egyébként is könnyebben terjednek a vírusok, most még inkább arra kérik a szülőket, hogy beteg gyereket ne vigyenek közösségbe.

– A gyerekeket csak akkor hozzák óvodába, ha tünetmentesek, elsősorban a lázas, köhögő beteg gyerekre gondolunk, tartsák otthon, csak gyógyult állapotban jöhet óvodába. – mondta Molnár Lászlóné.

Ekkor a gyermekorvostól kapott igazolást is be kell mutatni a szülőknek.

Dézi egy banánt választott alvótársul, a gyerekek ezeket továbbra is bevihetik az óvodákba.

– Az alvóbarát egy nagyon fontos kötelék, attól nem szeretnénk megfosztani a gyerekeket, viszont kérjük a szülőket, hogy higiénikusak legyenek ezek, de egyéb más játékokat most kérjük, hogy ne hozzanak. – mondta az intézményvezető.

Fogadóódák előre egyeztetett időpontban lehetségesek, az őszi rendezvények véget értek. Arról, hogy a közelgő adventi programokat megtartják-e, később döntenek.


Az Aktuális napi hírei (2021-10-28 )

Tovább az archívumra