Kezdőlap » Hírek - Aktuális » Marad az ingyenes oltás, erről is döntött a képviselő-testület

Marad az ingyenes oltás, erről is döntött a képviselő-testület

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

Folytatódik a rotavírus elleni védőoltási program Gyöngyösön. A képviselő-testület csütörtöki ülésén arról döntött, hogy jövőre is biztosítja a forrást a csecsemők ingyenes oltásához. Emellett támogatásokról, és a mátrafüredi üdülőterületek átsorolásáról is döntöttek a képviselők.

2022-ben is térítésmentesen biztosítja a csecsemők részére a rotavírus elleni védőoltást a gyöngyösi önkormányzat. A képviselő-testület októberi ülésén közel 9,5 millió forintot különített el erre a célra. A program 2016 óta működik Gyöngyösön, a tapasztalatok szerint évente több száz szülő él a lehetőséggel a városban.

Arról is döntöttek a képviselők, hogy a jelenleg üdülőövezetbe sorolt mátrafüredi területeket lakóövezetté sorolják át, mivel az érintett utcákban lévő ingatlanokat ma már lakóházként használják, viszont az övezeti besorolás miatt a lakóik egy sor támogatási lehetőségtől elestek.

A módosítással az ott élők a jövőben valamennyi lakóházra vonatkozó állami támogatást igénybe tudják venni.

Határoztak arról is, hogy folytatódik a 2019-ben indult, urnafalak építésére vonatkozó fejlesztés a városban. Az elmúlt két évben összesen 80 urnahely épült, most pedig a tervek szerint ez további 40 hellyel bővítik. A Felsővárosi Temetőben megvalósuló fejlesztés közel hatmillió forintból valósul meg.

Plusz támogatást kap a gyöngyösi gyepmesteri telepet üzemeltető Új Nap Egyesület, a képviselők döntése értelmében a szolgáltatási díj november 1-jétől havi egymillió forintra emelkedik. Az egyesület tartozás elengedésére vonatkozó kérelmét elutasították a képviselők, de részletfizetési lehetőséget adtak a szervezetnek, amely egy 2019-es gyermeknapi programhoz kapott visszatérítendő önkormányzati támogatást.

A képviselők saját keretük terhére több mint 360 ezer forint támogatást nyújtanak különböző alapítványoknak, a TAO-forrásból az önkormányzat felé bérleti díjat fizető sportegyesület részére pedig összesen közel kilencmillió forint támogatást ítéltek meg. A forrásból öt gyöngyösi sportegyesület részesül.

Elutasította a képviselő-testület a Cinema Bridge mozit üzemeltető Gyöngyösi TV 2020-ban felhalmozott bérletidíj-tartozásának elengedésére vonatkozó kérelmét.

A grémium módosított több önkormányzati tulajdonú társaság felügyelőbizottságának összetételén, és kiválasztotta a Gyöngyös turisztikai felirat kivitelezésével megbízott társaságot.

Döntöttek a Gyöngyös Város Szociális Ügyéért kitüntetés odaítéléséről is, az elismerést idén Nádudvari István, a Kistérségi Humán Szolgáltató Központ Hajléktalanok Gondozóházának szociális munkása kapja.


Az Aktuális napi hírei (2021-10-28 )

Tovább az archívumra