Kezdőlap » Hírek - Aktuális » “Életfákat” ültettek a Koháry úti parkban

“Életfákat” ültettek a Koháry úti parkban

Ez a cikk több mint egy éves információkat tartalmaz!

A Gyöngyösi Rendőrkapitányság is csatlakozott az „Élet fája” programhoz. Az önkormányzattal közösen ültetett facsemeték a koronavírus elleni küzdelemre hívják fel a figyelmet.

Gyöngyös is csatlakozott az „Élet fája” elnevezésű programhoz, amelyet idén indított útjára a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság. Minden településre a helység természeti adottságainak megfelelő fajtájú facsemetét ültetnek. A Gyöngyösi Rendőrkapitányság az Egererdő Zrt. jóvoltából egy nyírfát ültetett el a Koháry út melletti parkban.

– A Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság indította útjára, de a továbbiakban ez túlnőtt rajtuk, és országos szintűvé vált a kezdeményezés. Gyakorlatilag az ország összes megyéjében a rendőrség az önkormányzattal karöltve ültet élet fáját. – mondta Juhász János, a Gyöngyösi Rendőrkapitányság vezetője.

A fák a koronavírus elleni küzdelemre és a vírus terjedésének megakadályozására hívják fel a figyelmet. A kezdeményezéshez a gyöngyösi önkormányzat is csatlakozott, Hiesz György polgármester egy kőrisfacsemetét ültetett el a parkban.

– Ez azt jelzi, hogy itt marad mementóként, emlékként ez a két fa, amit ma elültetünk és emlékezni fogunk azokra az emberekre, akik megbetegedtek, és azokra, akik küzdenek, orvosok, egészségügyi, szociális dolgozók, nekik szeretnénk ezzel emléket állítani. – mondta Hiesz György, Gyöngyös polgármestere.

Heves megyében Gyöngyös mellett Eger, Hatvan, Füzesabony és Heves városa is csatlakozott a kezdeményezéshez.


Az Aktuális napi hírei (2021-11-11 )

Tovább az archívumra